how to develop a thesis statement for a research paper components of a masters thesis reasons for hiring an academic writer
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sundhed
Europas cykelnation cykler i sommerferien
Redaktionen

Rundt omkring i verden bliver Danmark ofte forbundet med at være en cykelnation, og det renommé er selvfølgelig kun blevet yderligere forstærket af sommerens Tour de France.

Ifølge transportvaneundersøgelsen bliver 15 procent af alle ture i Danmark foretaget på cykel, og det har jo, som alle ved, rigtig mange sundhedsmæssige og miljømæssige fordele. Når vi tager cyklen i stedet for bilen, får vi pulsen op og frisk luft, udleder mindre CO2 og fylder mindre på vejene.

Europa-Kommissionen: Alle vinder, når vi tager cyklen

Rundt omkring i Europa ser man Danmark som foregangsland, når det kommer til befolkningens cykel vaner. I fremtiden skal langt flere lande i Europa følge det eksempel, siger Per Haugaard, der er chef for Europa-Kommissionen i Danmark. Ifølge ham er hver eneste cykeltur en lille sejr.

”Hver eneste cykeltur burde fejres som om man var den første over målstregen i Tour de France. For alle vinder, når vi tager cyklen. Naturen vinder, du vinder, dine omgivelser vinder.”

Dansk Industri Transport: Gevinsten ved cykling er enorm

Ifølge Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport, er gevinsten ved cykling enorm. Han mener, at det er noget, der i højere grad burde optage politikere, der arbejder med sundhed, klima, miljø, energi, transport og ikke mindst økonomi.

”Der skal et helt andet fokus på cyklens samfundsmæssige rolle. Politisk har vi i skåltaler pralet af at være et attraktivt cykelland, men samtidig har vi forsømt at skabe opmærksomhed om cyklisme og prioritere midler til cykelinfrastruktur,” siger Karsten Lauritzen.

”Hvis vi samlet cykler bare 10 procent mere, vil der komme færre sygemeldinger - svarende til 235.000 sygedage om året. Arbejdsgiverne vil spare 223 millioner kroner til løn under sygdom. Og den samfundsøkonomiske sundhedsgevinst er på 2,5 milliarder kroner, viser analysen. Dertil kommer at trængslen på vejene også vil blive mindre”.

Ny inspiration til sommerferie på cykel

Med de mange fordele, der er ved at cykle, er cykelferie i Danmark et populært valg. I Danmark findes der et unikt netværk af cykelruter på 3.500 km, som består af 11 nationale cykelruter, så der er rigtig mange muligheder for at planlægge en cykelferie afstemt enhvers lyst og formåen.

Med Naturstyrelsens nye digitale guide, kan du finde vej til de vildeste naturoplevelser og mest interessante seværdigheder langs Danmarks smukkeste landevej, Marguritruten.

Selvom Margueritruten oprindeligt er tiltænkt bilister, så følger ruten mange steder små og mindre befærdede veje, som er velegnet for cyklister. 

Digitalt opslagsværk om 50.000 steder og seværdigheder i Danmark

På cykel får man en helt anden oplevelse af Danmark, fordi man undervejs får øje på bygninger og kirker, statuer, torve, landsbyer eller naturområder, som man ikke kendte til og derfor ikke havde planlagt at se. Er man nysgerrig og gerne vil vide, hvad det er, man står og kigger på, så kan man på lex.dk finde viden og fakta om mere 50.000 steder og seværdigheder i Danmark.

Fakta om nogle af fordelene ved at cykle:

  • Hvis en enkelt person kører 2,5 kilometer til skole eller arbejde i stedet for at tage bilen, kan det reducere deres årlige CO2-udledning med op til 150 kilo.
  • 30 minutters daglig cykling sænker en persons dødelighed med 30 % (Kilde: Tour de France)
  • Cykling sparer os allerede i dag for udledninger svarende til mere end 16 millioner tons CO2 om året i EU. (Kilde: ECF)
  • Regelmæssig cykling til arbejde har vist sig at reducere den samlede risiko for dødelighed med omkring 10 procent (Kilde: UNECE)

 

 

Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt?

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan...

Læs mere
Sundhed
Døjer du med urindryp?

Stressinkontinens i form af ufrivillige urindryp, er en yderst udbredt lidelse, som forekommer blandt kvinder i alle aldre. Lidelsen ses hyppigst blandt kvinder over 30 år, hvor op mod hver fjerde døjer med problemet. Alligevel er stressinkontinens et tabu, og måske derfor går mange kvinder rundt i...

Læs mere
Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem balanceevne og levetid

Kan du stå på ét ben og holde balancen i 10 sekunder? En videnskabelig undersøgelse bragt i det anerkendte britiske tidsskrift, British Journal of Sports Medicine, viser at folk i alderen 50 til 75 år, der ikke kan holde balancen på ét ben i 10 sekunder, har næsten dobbelt så stor risiko for at dø...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget...

Læs mere
Sundhed
Invitation til Brysternes Motionsdag

I Danmark lever lige knap 74.000 kvinder med brystkræft. Støt Brysterne inviterer for tredje år i træk til Brysternes Motionsdag den 11. september for at støtte op om de mange kvinder og pårørende, der hver dag har sygdommen inde på livet.

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeut: Derfor kan din vægt være tung at danse med efter de 40

Sandhedens time er kommet. Du stiller dig frygtsomt på vægten, men ... hvorfor viser den stadig for mange kilo?! Du har jo gjort alt, hvad der plejer at virke, når du vil smide et par kilo, så hvorfor går vægten ikke nedad nu?

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Hvordan finder man<BR> de bedste bøger til kvinder?

Hvordan finder man
de bedste bøger til kvinder?

Pas godt på din hud gennem hele livet

Pas godt på din hud gennem hele livet

Eden Outcast

Eden Outcast

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
ANNONCER
^