how to develop a thesis statement for a research paper components of a masters thesis reasons for hiring an academic writer
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sundhed
Europas cykelnation cykler i sommerferien
Redaktionen

Rundt omkring i verden bliver Danmark ofte forbundet med at være en cykelnation, og det renommé er selvfølgelig kun blevet yderligere forstærket af sommerens Tour de France.

Ifølge transportvaneundersøgelsen bliver 15 procent af alle ture i Danmark foretaget på cykel, og det har jo, som alle ved, rigtig mange sundhedsmæssige og miljømæssige fordele. Når vi tager cyklen i stedet for bilen, får vi pulsen op og frisk luft, udleder mindre CO2 og fylder mindre på vejene.

Europa-Kommissionen: Alle vinder, når vi tager cyklen

Rundt omkring i Europa ser man Danmark som foregangsland, når det kommer til befolkningens cykel vaner. I fremtiden skal langt flere lande i Europa følge det eksempel, siger Per Haugaard, der er chef for Europa-Kommissionen i Danmark. Ifølge ham er hver eneste cykeltur en lille sejr.

”Hver eneste cykeltur burde fejres som om man var den første over målstregen i Tour de France. For alle vinder, når vi tager cyklen. Naturen vinder, du vinder, dine omgivelser vinder.”

Dansk Industri Transport: Gevinsten ved cykling er enorm

Ifølge Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport, er gevinsten ved cykling enorm. Han mener, at det er noget, der i højere grad burde optage politikere, der arbejder med sundhed, klima, miljø, energi, transport og ikke mindst økonomi.

”Der skal et helt andet fokus på cyklens samfundsmæssige rolle. Politisk har vi i skåltaler pralet af at være et attraktivt cykelland, men samtidig har vi forsømt at skabe opmærksomhed om cyklisme og prioritere midler til cykelinfrastruktur,” siger Karsten Lauritzen.

”Hvis vi samlet cykler bare 10 procent mere, vil der komme færre sygemeldinger - svarende til 235.000 sygedage om året. Arbejdsgiverne vil spare 223 millioner kroner til løn under sygdom. Og den samfundsøkonomiske sundhedsgevinst er på 2,5 milliarder kroner, viser analysen. Dertil kommer at trængslen på vejene også vil blive mindre”.

Ny inspiration til sommerferie på cykel

Med de mange fordele, der er ved at cykle, er cykelferie i Danmark et populært valg. I Danmark findes der et unikt netværk af cykelruter på 3.500 km, som består af 11 nationale cykelruter, så der er rigtig mange muligheder for at planlægge en cykelferie afstemt enhvers lyst og formåen.

Med Naturstyrelsens nye digitale guide, kan du finde vej til de vildeste naturoplevelser og mest interessante seværdigheder langs Danmarks smukkeste landevej, Marguritruten.

Selvom Margueritruten oprindeligt er tiltænkt bilister, så følger ruten mange steder små og mindre befærdede veje, som er velegnet for cyklister. 

Digitalt opslagsværk om 50.000 steder og seværdigheder i Danmark

På cykel får man en helt anden oplevelse af Danmark, fordi man undervejs får øje på bygninger og kirker, statuer, torve, landsbyer eller naturområder, som man ikke kendte til og derfor ikke havde planlagt at se. Er man nysgerrig og gerne vil vide, hvad det er, man står og kigger på, så kan man på lex.dk finde viden og fakta om mere 50.000 steder og seværdigheder i Danmark.

Fakta om nogle af fordelene ved at cykle:

  • Hvis en enkelt person kører 2,5 kilometer til skole eller arbejde i stedet for at tage bilen, kan det reducere deres årlige CO2-udledning med op til 150 kilo.
  • 30 minutters daglig cykling sænker en persons dødelighed med 30 % (Kilde: Tour de France)
  • Cykling sparer os allerede i dag for udledninger svarende til mere end 16 millioner tons CO2 om året i EU. (Kilde: ECF)
  • Regelmæssig cykling til arbejde har vist sig at reducere den samlede risiko for dødelighed med omkring 10 procent (Kilde: UNECE)

 

 

Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i...

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling...

Læs mere
Sundhed
Er svesker en superfood?

Svesken er spækket med så mange gode næringsstoffer, at den hører med blandt superfood som chiafrø, gojibær eller broccoli. Her er 5 interessante grunde:

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Sundhed
Lugtesansen er kroppens hurtigste advarselssystem

Har du svært ved at skjule dit ubehag, når din næse opfanger en dårlig lugt, så findes der en god forklaring.

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens?

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed....

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt?

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan...

Læs mere
Sundhed
Døjer du med urindryp?

Stressinkontinens i form af ufrivillige urindryp, er en yderst udbredt lidelse, som forekommer blandt kvinder i alle aldre. Lidelsen ses hyppigst blandt kvinder over 30 år, hvor op mod hver fjerde døjer med problemet. Alligevel er stressinkontinens et tabu, og måske derfor går mange kvinder rundt i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Lysestager i kulørt krystalglas

Lysestager i kulørt krystalglas

Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Derfor er kontinentalsenge<BR> populære blandt danskerne

Derfor er kontinentalsenge
populære blandt danskerne

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^