Ramsløg

Ramsløg 

Nu er der ramsløg i skovbunden ! En vildtvoksende plante som fint kan bruges i madlavningen. Fin i salater, som krydderi i supper, tærter og er desuden god til pesto.

Smagen af det vilde forår
Ramsløg er en vildtvoksende løgplante, som fint kan bruges i madlavning. Både blade, blomster og løg kan spises forår og forsommer, men det er de unge blade, som har den fineste smag. Dem kan man dampe og spise som tilbehør, man kan snitte dem til brug i wokretter, unge friske skud kan bruges i salater, som krydderi i supper og tærter og de er desuden gode til pesto. Alternativt kan de også blot bruges som "det grønne drys".


Skøn og sund
Tilberedt korrekt, smager ramsløget ikke kun godt, men er også en god kilde til vitamin C. Samtidig indeholder ramsløget, ligesom hvidløg, nogle aktive stoffer, som siges at have en positiv effekt på fordøjelsen, for højt blodtryk og på manglende appetit.

Dufter intenst som hvidløg
Ramsløget er en forårsplante med tyndere og dybere grønne blade end hos andre løgvækster. Planten kan blive op til 50 cm. høj, dufter intenst af hvidløg og breder sig som et hvidt tæppe over skovbunden. Løget som er langt og smalt har langstilkede elliptiske grundstillede blanke grønne blade.
Ramsløg vokser primært i kystnære løvskove, lunde og småkrat. I maj måned blomstrer ramsløg med fine, hvide stjerneformede blomster samlet i en åben skærm, som sidder på en trekantet stilk.

BEMÆRK
Man skal være yderst forsigtig med ikke at forveksle ramsløg med liljekonvaller, da liljekonvaller er giftige. Er du usikker på, om du kan skelne de 2 fra hinanden, er det blot at plukke en og dufte. Liljekonvaller dufter IKKE af hvidløg.

God høst!

 



Kilder: havenyt.dk og Politiken

Få en sund, tæt og velplejet græsplæne
Forår
Sådan får du en flot græsplæne - 4 vigtige haveråd 

I foråret, når græsplænen ikke længere er alt for våd, skal blade og sidste års visne græs rives sammen for at sikre luft til græsrødderne og de nye græsspirer. Desværre fremmer det også væksten af mos i plænen. Mos trives gennem vinteren og kan derfor have et forspring, når foråret starter.

Læs mere
Frost i køkkenhaven
Forår
Frost i køkkenhaven i april? Sådan beskytter du nyplantede frø og spirer 

Er man ivrig ejer af en køkkenhave, så ligger der formentligt allerede grøntsagsfrø i jorden i april. Men med udsigt til kolde nætter og frostgrader melder spørgsmålet sig: Kan de nyplantede frø og nye små spirer overleve?

Læs mere
Hjemmedyrkning af grøntsager
Forår
Kickstart dyrkning af grøntsager og krydderurter på kun 30 minutter 

Dyrkning af egne grøntsager hitter! Mere end en tredjedel af danskerne dyrker selv deres krydderurter og grøntsager, og flere har mod på at anlægge en køkkenhave.

Læs mere
Forår
Planteguide: Sådan får du robuste krydderurter 

Kan du mærke, at foråret er på vej? Kribler det lidt i fingrene?

Med forspiring af krydderurter i vindueskarmen kan du allerede nu nyde forårsfornemmelsen inden døre. Det er et super nemt og overskueligt projekt, og en fornøjelse at se dem vokse sig til dekorative, duftende krydderurter.

Læs mere
Haven & altanen
Forår i haven: Styr på stauderne 

Med forårssol og plusgrader begynder stauderne at sætte nye skud, og så er det en god idé at tynde lidt ud og få luget bedet:

Læs mere
Forår
Såkalender: Forspiring af grøntsager og krydderurter 

Det er så herligt at være selvforsynende med grøntsager og krydderurter. Mange af planterne har gavn af at forspire i vindueskarm eller drivhus, fordi det giver dem de bedste forudsætninger for at vokse og trives, når de 4 til 8 uger senere plantes ud.

Læs mere
Forår
Kan man spise stedmoderblomster? 

De farverige smukke forårsblomster er ikke kun smukke i havekrukker og altankasser, de kan også anvendes i salater, på kager og ost eller kandiseres og gemmes til senere brug. Blomsterne har, siden middelalderen, været anvendt som krydderi – også selvom de små blomsterblade ikke har nogen…

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Forår
Græsplænen: Sådan fjerner du mos i græsplænen 

Mos i græsplænen går de fleste haveejere på nerverne og er et af de mest udbredte plæneproblemer i danske haver. Det mærker man tydeligt i Haveselskabet. Her handler mellem hvert tredje og fjerde opkald til haverådgivningen om plænen - og en stor del specifikt om problemer med mos.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^