En god pesto kan bruges i rigtig mange dejlige sammenhænge – og ikke mindst til sommermaden. Nyd pesto med nye kartofler, grillet fisk og oksekød, på pizzaen, i salaten og på brødet f.eks. sammen med sommerens søde jordbær ....
Lav din egen pesto med basilikum eller rucola eller brug vilde urter, som brændenældeskud eller ramsløg. De fleste af havens krydderurter er skønne i pesto: salvie, rosmarin, oregano, mynte – eller som her med bredbladet persille.
Husk, at pestoen ikke behøver sejle i olie, for at være en smagfuld oplevelse. Du kan også undlade parmesanost, og skifte pinjekerner ud med solsikkefrø, cashewnødder eller valnødder.
Persille-pesto
∙ 1 stort bundt bredbladet persille
∙ 50 g pinjekerne
∙ 2 spsk. olie
∙ 1 fed hvidløg
∙ salt & peber
Sådan gør du ...
∙ Skyld og finhak persille.
∙ Rist finthakkede pinjekerner gyldne på en pande
∙ Rør alle ingredienser til pesto. Smag til med salt og peber.