Dét skal du bruge:
- 3 stk. hjemmebagte lagkagebunde (se opskrift nederst)
- 500 g jordbær
- 4 dl. piskefløde
- 200 g. hjemmelavet jordbærmos
- Pistacie-krokant (se opskrift nederst)
Sådan samles lagkagen
- Læg en lagkagebund på et stort fad
- Fordel jordbærmos over lagkagebunden
- Fordel friske jordbær i tynde skiver over jordbærmosen
- Drys pistacie-krokant over
- Fordel flødeskum over i et jævnt lag, der når helt ud til lagkagebunden kant
- Tilføj endnu en lagkagebund
- Fordel endnu et lag jordbærmos over lagkagebunden
- Fordel friske jordbær i tynde skiver over jordbærmosen
- Drys pistacie-krokant over jordbærmosen
- Fordel pisket flødeskum over jordbærmosen i et jævnt lag, der når helt ud til lagkagebunden kant
- Tilføj tredje lagkagebund
- Dekorér den øverste kagebund med flødeskum. Brug evt. en hjemmelavet sprøjtepose
- Pynt med friske jordbær i både eller skiver, drys pistacie-krokant over og evt. lidt florsukker
Opskrift: Hjemmebagte lagkagebunde - Kan evt. bages dagen inden
Ingredienser
- 4 æg
- 175 g sukker
- 70 g mel
- 30 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
Opskrift
- Æg og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Bland de to slags mel og bagepulver sammen, drys det gennem en sigte ned i æggesnapsen, og vend det nænsomt med en træske i æggesnapsen.
- Fordel i en velsmurt springform.
- Bages ved 175 grader på nederste ovnrille i 30-35 minutter
- Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede kage kan slås ud af formen.
- Flæk kagen i tre lagkagebunde med en savtakket brødkniv
Opskrift: pistacie-krokant
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 100 gram usaltede pistaciekerner
Opskrift
- Sukkeret smeltes til en gylden karamel
- Pistaciekernerne kommes i sukkermassen og ristes nogle sekunder
- Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir
- Når karamellen er helt afkølet, hakkes den med en savtakket kniv