Kampen mod overvægt

Kampen mod overvægt 

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder. Årsagen er ofte at man med alverdens mirakelkure forsøger at skyde genvej, hvilket enten resulterer i at man ikke når målet, eller at man tager kiloene på igen, viser undersøgelser.
Der er i dag mere end 1 million danske kvinder som kæmper med overvægt, og antallet vokser. 8 ud af 10 prøver at tabe sig årligt. Men på trods af de konstante forsøg, når 9 ud af 10 ikke det ønskede mål, og 2 ud af 3 tager endda de tabte kilo på igen.
Mange kvinder prøver at skyde genvej med f.eks. kortsigtede slankekure og måltidserstatninger. Men metoderne virker sjældent: 70% af kvinderne, som prøvede at tabe sig via kortsigtede slankekure, mislykkedes. Det samme gælder for måltidserstatninger.
Undersøgelser peger på at overvægtige kvinder ofte mangler motivationen til at tabe sig. Mange ender endda i en ond cirkel af overvægt, hvor de trøstespiser og bliver madafhængige i stedet for at tabe sig.
”Mange kan ikke overskue store forandringer i forhold til kost og motion, og derfor mister de motivationen. Men rent faktisk kan man ved at starte med små skridt opnå store resultater. Disse små ændringer i vanerne kan føre til varige vaneændringer og dermed et varigt vægttab,” forklarer Per Brændgaard Mikkelsen.

5 små skridt med store resultater
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en guide for, hvordan du kan tabe dig og blive sundere ved at lave små, gradvise ændringer i dine nuværende mad- og aktivitetsvaner. Vidste du at ...
• 100 g grøntsager ekstra til aftensmad i stedet for 100 g lyst brød om dagen, giver et vægttab på 8,5 kilo på 1 år
• 0,5 liter light-sodavand i stedet for 0,5 liter sukkerholdig sodavand om dagen, giver et vægttab på 7,3 kilo på 1 år
• Intet fedtstof i stedet for smør på 2 skiver brød om dagen, giver et vægttab på 6,4 kilo på 1 år
• 1 æble i stedet for 50 g lakridskonfekt om dagen, giver et vægttab på 5,6 kilo på 1 år
• 2 kaffe med minimælk i stedet for 2 caffe latte med sødmælk om dagen, giver et vægttab på 3,6 kilo på 1 år


Kilde: ”Små skridt til vægttab – der holder”, Sundhedsstyrelsen, Komiteen for Sundhedsoplysning og Per Brændgaard Mikkelsen, Apoteket.dk

Slank & sund
Trin-for-trin for alle: Super effektiv, nem og hurtig maveøvelse  

En slankekur er sjældent vejen til en fladere mave og mindre taljemål. Hvad der ligner mavefedt skyldes nemlig oftest, at musklerne i maveregionen er for slappe til at holde maven på plads, ligesom forstoppelse og ophobning af luft i mavesækken ofte også er kilde til et større taljemål.

Men med en…

Læs mere
Slank & sund
10 myter om vægttab 

Læs om nogle af de mest sejlivede myter om, hvad der skal til, hvis man ønsker at opnå et stort, sundt og holdbart vægttab.

Læs mere
Slank & sund
Kikærter - Lækre og super anvendelige  

Spis friske bælgfrugter, som grønne ærter og bønner eller tørrede bælgfrugter, som linser, brune bønner, hvide bønner og sojabønner. En af de rigtig lækre og super anvendelige bælgfrugter, er kikærter. Kikærter har en lækker og lidt nøddeagtigt smag. Kikærter er både gode i gryderetter, og ristet på…

Læs mere
Slank & sund
Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret 

I en tid, hvor protein-kure hitter, er det vigtigt at nævne resultatet af et studie bragt i fagbladet Nutrients. Her fremgår det, at et skift fra animalske proteiner til vegetabilske proteiner, har en positiv effekt på blodsukkeret hos personer med type-2 diabetes.

Læs mere
Slank & sund
Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen 

Danskerne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre, men om sommeren er der en tendens til, at træningstøjet bliver pakket væk og de usunde vaner fundet frem. Grillhygge og større mængder alkohol er medvirkende til, at danskerne tager flere kilo på i sommerperioden end på noget andet tidspunkt…

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse 

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Slank & sund
Stærke krydderier øger forbrændingen 

Et proteinholdigt måltid løfter forbrændingen af kalorier med 30%, mens et kulhydratholdigt måltid løfter forbrændingen med 4%. Derfor skal man vælge en kost med højt proteinhold og lavt fedtindhold som f.eks. kød, æg, fisk, ærter og bønner, når man vil fremme fedtforbrændingen. Men der er mere, man…

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker 

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Sundhed
Kvinder bliver tykkere 

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan…

Læs mere
Shopping
^