Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Træt af appelsinhud & persienne-lår? 

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Cellulite - ufarligt, men irriterende

Cellulite – eller appelsinhud, som det også kaldes, er ufarligt, men kan rent kosmetisk, være en gene. Cellulite er fedt, der har hobet sig op i underhuden mellem overhuden og musklerne, adskilt af tyndt væv, kaldet bindevæv.

Appelsinhud ses ofte i forlængelse af graviditeter, hvor hormoner har fået kroppen til at samle fedt i depoter for at sikre kroppen energi og næring under graviditeten. Men cellulite kan også opstå i forbindelse de hormonelle forandringer, der sker under puberteten og i forbindelse med overgangsalder (klimakterium). Det er kombinationen af, at hormonerne øger fedtdepoterne på lår og bagdel, og at bindevævet med tiden mister sin elasticitet, der resulterer i den ujævne, bulede hud.

Hvorfor får nogle appelsinhud og andre ikke?

Der findes mange teorier om, hvorfor nogle udvikler appelsinhud, mens andre ikke gør. Nogle eksperter mener cellulite primært er hormonelt og arvelig betinget, mens andre peger på overvægt, stilsiddende arbejde, for fed kost, for lidt motion, for mange slankekure, forurening, rygning og fødevareallergier, som årsager til cellulite. Meget tyder dog på, at årsagen til cellulite er en kombination af flere forhold, f.eks. vil mange slanke kvinder kunne bekræfte, at appelsinhud ikke kun er overvægtige kvinders problem.

Den nemme, hurtige løsning

En hurtig, effektiv og varig løsning på problemet, findes desværre ikke. Mange forskellige former for behandling er afprøvet for at finde en metode, som effektivt kan få bugt med cellulite. men hverken medicin, laser, fedtsugninger eller slibning af huden har vist sig at have nogen effektiv, længerevarende effekt. Af samme grund er mange plastikkirurgiske klinikker holdt op med at tilbyde behandling.

Ligesom årsagen til cellulite formodes at være en kombination af flere forhold, så er den mest effektive behandling af til cellulite formentligt også en kombination af flere ting og sandsynligvis forskellig fra person til person. De råd vi her bringer, er således ikke nogen endegyldig kur mod cellulite, men råd, som kan inspirere til sunde kost- og livsstilsændringer, som muligvis også kan bidrage til at reducere cellulite.

Spis sundt

Spis sundt, grønt og fedtfattigt - og sørg for at få masser af fibre. Reducer indtaget af animalsk protein som kød og fisk. Spar på fedtstofferne, men sørg for at få de essentielle fedtsyrer, der er lige så vigtige for helbredet som vitaminer. Tag et bredt tilskud af vitaminer og mineraler. Har du svært ved at finde ud af hvad du bør spise, kan du få en diætist til at hjælpe dig med at få de rigtige kostvaner.

Drik vand

Drik rigeligt med vand, gerne to liter dagligt. Store indtag af vand påvirker ikke appelsinhuden direkte, men vand mætter og er et godt skridt på vejen mod en slankere linje.

Dyrk motion

Uden motion nytter rigtige kostvaner ikke. Motion er et vigtigt våben i kampen mod appelsinhuden. Musklerne er med til at stramme vævet op og gøre huden mere jævn og ensartet. Tag trappen, cykel og gå ture i rask tempo i kuperet terræn. Trappemaskiner og aquajogging er også noget der får sat gang i fedtdepoterne på lår og bagdel. Er du tilknyttet et fitnesscenter, så bed din instruktør om et træningsprogram, hvor du får arbejdet med de områder, hvor du har appelsinhud.

Styrk blodcirkulation og lymfesystemet

Nogle eksperter peger på, at cellulite kan skyldes et svækket lymfesystem. Nænsom massage, lymfedrænage og tørbørstning kan styrke blodcirkulationen og sætte gang i lymfesystemet. Lymfedrænage kan let indarbejdes i de daglige rutiner, og behøver ikke tage mere end et par minutter. Børst med tør, blød børste eller masser huden i lymfesystemets retning.

Plej huden

Der er ingen anticellulitecremer på marked der har en dokumenteret langtidsvirkende effekt på appelsinhud, men nogle cremer kan måske være med til at få huden til at føles mere blød og glat, og kan på den måde have en god effekt. Men anticellulitecremer er og bliver overfladebehandling - og ingen af dem påvirker direkte fedtcellerne.

Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser  

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder 

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals Homme Collection 

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til ham, du holder allermest af, især ikke, hvis han er en nøjsom type, tilfreds med det han har, og selv køber det, han mangler. Men måske er der alligevel noget, han har brug for lidt hjælp til. En ny duft kan være svær selv at vælge, ikke mindst fordi…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^