Rituals: The Ritual of Sakura

Til forskel fra de kulturer, hvor gamle ritualer er en integreret del af den moderne livsstil, så kniber det noget med traditioner og ritualer herhjemme. Men så kan man jo låne lidt, og skabe sine egne ritualer...

Rituals: The Ritual of Sakura 

 

Ritualer er i mange kulturer verden over en væsentlig og vigtig del af tilværelsen; Stille stunder, hvor man gennem små ritualer og ceremonier, finder indre ro og balance. Måske kan ’den slags’ synes spild af tid i vores egen stressede hverdag, for hvordan i alverden skulle man kunne finde plads til dét i kalenderen?

Men hvad nu hvis netop sådanne små pauser, kan bidrage til følelsen af indre ro og balance? Hvad nu hvis pauser viser sig at øge koncentrationen, følelse af overskud og din evne til at præstere, være opmærksom og til stede?

Herhjemme synes flere mennesker at opleve fordelene ved at tage sig tid til en stille stund med plads til fordybelse og egne små ritualer. For nogle kan det endda være dét, der får hverdagen til at hænge sammen og giver overskud til at takle udfordringer.

Skønhedsritual inspireret af Fjernøstens gamle traditioner

Til forskel fra de kulturer, hvor gamle ritualer er en integreret del af den moderne livsstil, så kniber det noget med traditioner og ritualer herhjemme. Men så kan man jo låne lidt, og skabe sine egne ritualer.
Og savner man inspiration, så står vi heldigvis i en smeltedigel af et samfund, hvor mange kulturer er repræsenteret. Rigtig mange virksomheder har desuden været med til, og haft stor succes med, at fremme verdens kulturer gennem udvikling og salg af livsstilsprodukter.

Det gælder blandt andet det populære, hollandske beautybrand, Rituals, der især har ladet sig inspirere af Fjernøstens gamle traditioner. Ifølge grundlæggeren, Raymond Cloosterman, så bygger deres store succes først og fremmest på, at der er lagt et stort arbejde i nøje at studere alle aspekter af de gamle ritualer. Det gælder både de små ceremonier, produkter, ingredienser og dufte. På baggrund af deres studier, er produkterne udviklet i kombination med moderne teknologier og design.

The Ritual of Sakura

Rituals har gennem årene præsenteret flere lækre kollektioner, blandt andet bestseller kollektionen ’The Ritual of Sakura’ med en fortryllende duft af kirsebærblomst fra det japanske kirsebærtræ, Sakura-træet, og blødgørende, fugtende rismælk.

Kollektionen rummer alle produkter til et traditionelt japansk skønhedsritual; duftende hudpleje i fineste kvalitet i form af håndsæbe, shampoo og conditioner, hånd- og kropscremer, kropsolier, body scrub, duftlys og -pinde, antiperspirant, håndsprit, hair & body mist, te, vaskemiddel, duftposer til klædeskabet og gaveæsker.

Til kollektionen er der endvidere tilføjet en ny duftspray til boligen 'The Ritual of Sakura Parfum d'Interieur', kropsolien 'The Ritual of Sakura Dry Body Oil' og den livlige nye duft 'Eau de Parfum, Rêve de Hanam', der kombinerer en cremet og blomstret duft med toner af litchi, pære og bergamot, en fin afrunding af et sammenspil mellem rav og træ samt en snert af vanilje og elegant patchouli.

Her deler vi Rituals opskrift på et smukt, plejende og afstressende skønhedsritual:

The Ritual of Sakura – Duftlys

Lad lyset brænde i mindst 3-4 timer for første gang for at smelte det øverste lag for en jævn forbrænding.

Meditationstip: Fokuser på den flimrende flamme, og lad dette enkelt billede optage dit sind. Forestil dig, at du indånder og udånder stearinlyset.

Pris: 165

 

 

The Ritual of Sakura – Håndsæbe

Omdan hverdagens rutiner til meningsfyldte ritualer med denne håndsæbe fra The Ritual of Sakura. Den sæbefri blanding, beriget med rismælk og kirsebærblomst, hydrerer og beskytter dine hænder. Brug den sammen med en håndbalm fra samme kollektion og stil delene på en af vores luksusbakker for at gøre det hele stilfuldt. Fås også i vores chikke og miljøvenlige refill.

Pris: 80

Skønhed & Pleje
Giv dig selv en zen-oplevelse med japansk inspirerede baderitualer 

At skabe et japansk inspireret hjemmespa er en skøn og effektiv måde, at lindre stressen og få ro i krop og sind. Men vores gør-det-selv guide får du tips til, hvordan du kan sammensætte de eget lille ritual ...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser  

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^