Hvid Parasol
Rattan sofa
Havestol Venture Design
Planteskjulere i barokstil

Jasmin har en har en meget stærk, sød duft, og er derfor velegnet som ingrediens i æteriske olier, lotions, shampoo og balsam. Men samtidig indgår blomstens duftstoffer på listen over velkendte allergener.

Parfumestoffer i kosmetiske produkter
Redaktionen

Parfumestoffer i fx cremer, lotion og andre personlige plejeprodukter skal, ifølge Forbrugerrådet, som udgangspunkt deklareres som ’parfum’, ’aroma’ eller ’fragrance' i ingredienslisten. Men det kan producenterne undlade, hvis parfumestofferne fx er tilsat som konservering eller har andre egenskaber; fx at konservere eller blødgøre huden. Således kan kosmetik og hudplejeprodukter indeholde op til 12 parfumestoffer, uden at producenterne deklarerer indhold af ’parfum’, ’aroma’ eller ’fragrance'.

Hvis man som forbruger vil undgå parfumestoffer, må man enten tjekke deklarationen i forhold til listen over de kemiske navne på deklarationspligtige parfumestoffer, der, ifølge International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (INCI), skal fremgå, hvis de anvendes i et produkt. Alternativt kan man vælge produkter, der direkte angiver at være 'Parfumefri' eller bærer et allergimærke.

Kemiske navne for parfumestoffer

Her er de kemiske navne på parfumestoffer, som ifølge krav fra EU skal fremgå af indholdsdeklarationen, da allergikere skal have mulighed for at undgå dem:

 1. Alpha-Isomethyl Ionone
 2. Amylcinnamyl alcohol
 3. Anise alcohol
 4. Benzyl alcohol
 5. Benzyl benzoate
 6. Benzyl cinnamate
 7. Benzyl salicylate
 8. Butylphenyl Methylpropional
 9. Cinnamal
 10. Cinnamyl alcohol
 11. Citral
 12. Citronellol
 13. Coumarin
 14. Eugenol
 15. Evernia Furfuracea Extract (Treemoss)
 16. Evernia Prunastri Extract (Oak moss)
 17. Farnesol
 18. Geraniol
 19. Hexyl cinnamal
 20. Hydroxycitronellal
 21. Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde (forbudt fra august 2021)
 22. Isoeugenol
 23. Limonene
 24. Linalool
 25. Methyl 2-Octynoate
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume?

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Blomstrer pigmentpletterne?

Med forårssolen følger pigmenttesten: Har du beskyttet din hud tilstrækkeligt med solfaktor, eller er pigmentpletterne sprunget ud i fuldt flor? Hvis ja, hvad gør man så for at mindske skaderne?

Læs mere
Skønhed & Pleje
15 føde- og drikkevarer der misfarver tænderne

Et smukt tandsæt har altid været efterstræbt og til alle tider været et tegn på sundhed, vitalitet og styrke. I den moderne verden signalerer sunde, hvide tænder ligeledes både den sunde livsstil, selvtillid og overskud, og det er derfor ikke så underligt, at der hvert år er tusindvis af danskere,...

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Den svære kunst at skabe dejlige dufte

En meget kraftig og koncentreret duft kan være en temmelig overvældende oplevelse. Hvem har ikke haft en kradsende fornemmelse i halsen, når nogen valser forbi i en sky af parfume. På den anden side, så er det også en ærgerlig oplevelse, at have investeret i en duft, som mister sin kraft allerede...

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Genbrug dine teblade i en skøn bodyscrub

Fremstil selv den lækreste bodyscrub med eksfolierende sukker, fugtgivende og plejende aloevera og olivenolie samt citron og duftende (genbrugte!) teblade.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en solcreme blive for gammel?

Ja, en solcreme kan blive for gammel og dermed miste sin solbeskyttende virkning.

Ifølge Forbrugerrådet har en uåbnet solcreme generelt en holdbarhed på 2 til 3 år, mens en åbnet solcreme typisk holder 12 måneder efter åbning. Men holdbarheden og den solbeskyttende virkning forudsætter blandt...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Brug sommerens frugt til nærende ansigtsmasker

Sommerens friske råvarer kan ikke alene spises, de kan bruges som opkvikkende og nærende ansigtsmasker.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Disse tre steps bør du have<BR> i din hudplejerutine

Disse tre steps bør du have
i din hudplejerutine

Dolce & Gabbana - Garden

Dolce & Gabbana - Garden

Hvilken virkning har botox?

Hvilken virkning har botox?

Parfume - ‘Le parfume solide’

Parfume - ‘Le parfume solide’

Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^