Anti-age pleje med cremer & serum

Anti-age pleje med cremer & serum 

Der er ingen tvivl om, at mange oplever god effekt ved at anvende anti-age pleje. Rensning og eksfoliéring af huden gør huden mere glat og øger blodcirkulationen i huden, hvilket tilfører glød.

Skønhedsindustrien er en milliardindustri, hvor der hele tiden forskes i at finde og udvikle nye produkter og teknikker til især forebyggelse og behandling af hudens ældningstegn, rynker og pigmentforandringer.
Alle store skønhedsproducenter udvikler egne anti-age produktserier, det gælder Nivea, Lancôme, Vichy, Clinique, Elizabeth Arden, Garnier, Plaisir, Olay, Biotherm, Clarins, Estée Lauder, Helena Rubinstein, L'Oreál, Origins, Beauté Pacifique, Yves Saint Laurent, Imedeen*, islandske Sif Cosmetics og japanske Shiseido. En anti-age-serie består som regel af dag- og natcremer, øjencremer og serum, og ved at rense, eksfoliére og fugte huden, er målet at give huden de bedste betingelser for at regenerere sig selv.

Fjern rynker med cremer og serum
Der er ingen tvivl om, at mange oplever god effekt ved at anvende anti-age pleje. Rensning og eksfoliéring af huden gør huden mere glat og øger blodcirkulationen i huden, hvilket tilfører glød. Fugtpleje kan også virke udjævnende på en tør og rynket hud. Til gengæld er det svært at finde uvildig, videnskabelig dokumentation for effekten på plejeprodukter, som lover at opstramme og løfte huden, fjerne rynker og pigmentpletter.
Leder man efter anti-age pleje med videnskabelig dokumenteret effekt, kan man kigge efter produkter indeholdende a-vitamin retinol, som har vist sig at have en stimulerende effekt på produktionen af kollagen.

Fjern pigmentpletter med blegecremer
Generes man af pigmentpletter kan det synes oplagt at overveje blegecremer. Gennem tiden er der brugt kradse midler og kemikalier til blegning af huden, men mange har vist sig at være yderst sundhedsfarlige at bruge på huden. Så selvom du på udenlandske hjemmesider finder reklamer med midler, som effektivt bleger, så vær opmærksom på at de kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, som binyrebarkhormon, kviksølv og hydroquinon. I Danmark er det ulovligt, at forhandle produkter, som indeholder disse stoffer, og Miljøstyrelsen, som holder øje med salg af kemikalier i Danmark, anbefaler, at man generelt undlader at bruge blegecremer eller sikre sig, at blegeproduktet ikke indeholder sundhedsfarlige stoffer.

God hudpleje og kosmetiske indgreb kan få rynker og pigmentpletter til at syne mindre synlige, men ingenting kan på nuværende tidspunkt bremse hudens ældning. Skønhedsindustrien og medicinalindustrien bruger i disse år mange ressourcer på genteknologi, som måske engang i fremtiden kan vise sig effektiv blandt andet i kampen mod hudens ældning.* Imedeens anti-age teknik bygger primært på hudpleje i tabletform.

Vær opmærksom på, at nogle anti-age produkter kan virke allergifremkaldende. Undgå produkter med parfume, og vær også opmærksom på, at mange produkter indeholder såkaldte mikrokapsler som liposomer, flexosomer, niosomer og transfersomernde. Disse mikrokapsler gør at produktet trænger længere ned i huden, men har vist sig at øge risikoen for udvikling af allergi.

Kilde: US National Library of Medicine National Institutes of Health, Sundhedsstyrelsen, Miljøstyrelsen

Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser  

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder 

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals Homme Collection 

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til ham, du holder allermest af, især ikke, hvis han er en nøjsom type, tilfreds med det han har, og selv køber det, han mangler. Men måske er der alligevel noget, han har brug for lidt hjælp til. En ny duft kan være svær selv at vælge, ikke mindst fordi…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^