1. Det er rart at se sig selv i spejlet! Det viser sig at vi alle har en lille ting til fældes med 'Narcissus' - Den mytiske person der forelskede sig i sit eget spejlbillede: På baggrund af deres undersøgelser, har et et hold forskere ved universitetet i Liverpool konkluderet, at vores hjerner favoriserer personer med familiære ansigter. Forskerholdet fik over 200 deltagere til at iagttage en række billeder af ansigter der var computermanipulerede. De fandt at testpersonerne foretrak de udtryk de var mest familiære med - hvad enten det betød ens egne ansigtstræk eller et familiemedlems. Det kan måske forklare det velkendte fænomen, at et par ser ud som om de kunne være søskende.
2. Bare stir løs. Studier viser, at når en kvinde træder ind i et rum, bliver hun anset for at være mere tiltrækkende hvis hun stirrer direkte manden. Mænd ville opfatte den selv samme kvinde som mindre tiltrækkende, hvis hun ikke lavede direkte øjenkontakt. I studierne fra Universitetet i Dartmouth fik forsker Malia Mason de mandlige deltagere til at overvære en serie modelansigter, som enten så direkte på forsøgspersonen eller væk fra dem. Forskeren bad forsøgspersonerne om at vurdere, hvor godt de syntes om de enkelte modeller, og konkluderede, at de billeder, hvor modellerne så væk var mindre tiltrækkende. Dette fik forskerne til at konkludere, at mænd ofte opfatter en kvindes direkte blik som udfordrende og tiltrækkende. Så begynd at stir, piger!
3. Du ved det, når du ser det. Et studie fra universitetet i Pennsylvania antyder, at uanset hvad folk siger de ser på i en date, har de ikke brug for megen tid eller information til at vide om det klikker eller ej. Singlers opførsel antyder at de ved "det" (at en person tiltaler dem) når de ser det – og det er næsten med det samme. Hovedforsker Robert Kurzban og hans kollegaer studerede data fra over 10.000 personer. De fandt at mænd og kvinder vurderer mulighederne inden for de alle første øjeblikke, næsten udelukkende ved brug af visuelle tegn, så som alder, højde og udseende siger Kurzban, "faktorer som man normalt ville tro var meget væsentlige for folk - som religion, uddannelse og indkomst - har overraskende nok meget lille indflydelse"
4. Hør efter. Næste gang du ringer til den mulige match, så læg specielt mærke til hvordan de lyder. Forskere ved universitetet i Albany havde 149 mænd og kvinder til at pointgive de stemmer de hørte fra 1 til 10. Forskerne havde samtidig researchet på personernes seksuelle historie. De fandt ud af at de stemmer der var mest tiltalende var dem der tilhørte til de personer der havde haft sex i en tidlig alder, havde haft adskillige seksuelle partnere og var mere tilbøjelige til utroskab end dem med mindre tiltrækkende stemmer. Så hører du en forførende stemme så kan den måske tilhøre en person med lidt af en historie…
5. ”Jeg kunne ikke lade være, det er i generne”. Der er muligvis en genetisk forbindelse til utroskab, siger en professor ved St. Thomas hospitals forskningsafdeling for tvillinger, i London. Denne antagelse er baseret på det faktum at hvis en tvilling er utro, er der 55% sandsynlighed for at den anden også er det, hvorimod det normale gennemsnit for utroskab er ca. 23%. Det at være tro er en komponent af personligheden der er styret af gener og sociale faktorer, forklarer forskerne.
6. Det er officielt: Kærlighed gør skør! For det første får kærligheden Serotonin-niveauet i hjernen til at falde, hvilket muligvis fører til konstante tanker om den elskede. (Serotonin niveauet, et kemikalie som kroppen selv fremstiller, er også lav hos folk der foretager tvangshandlinger og har tvangstanker). For det andet forhøjes produktionen af stresshormonet Cortisol, hvilket giver øget blodtryk og muligt søvntab. Endelig har en forsker ved universitetet i London fundet ud af at når folk ser på deres nye kæreste, et det nervesystem der normalt har ansvaret for social dømmekraft sat ud af drift. Alt i alt, efterlader kærlighed dig med tvangstanker, stress og blindhed. Men, men vi elsker det jo alligevel!
7. Hvorfor et knust hjerte gør ondt… Et nyt studie antyder at de psykiske smerter ved et brud er lige så rigtige som normale fysiske smerter. De to områder af hjernen der reagerer på fysisk smerte bliver også aktiveret når en person oplever "social smerte", så som at blive droppet. Forskerne ved UCLA brugte en MRI til at holde øje med hjerneaktiviteten hos en gruppe forsøgspersoner, mens de spillede et simulationsspil, der simulerede social afvisning. Forskerne mener at den smerte man påføres ved afvisning måske har udviklet sig til en motiverende kraft der får mennesker til at søge social interaktion, hvilket er nødvendigt for overlevelse hos de fleste pattedyr.
8. At rødme er godt. Hvis vi overfører vores "tegn" fra aberne - er rødmende kinder en vigtig del af datingspillet, viser en ny undersøgelse. Forskere ved universitetet i Sterling, England, har fundet ud af at primater foretrækker mager med røde ansigter. Et rosenagtigt skær virker måske som et "tegn" for mennesker, siger de britiske forskere, da det sender et budskab om godt helbred. Dette kan måske forklare kvinders brug af rouge.
9. Kys denne vej. Vidste du ar der var en "rigtig" måde at begynde et kysse på? Folk vil oftest læne hovedet til højre når de kysser, siger en rapport publiceret for nylig i bladet Nature. En forsker fra universitetet i Ruhr, Tyskland, analyserede 124 par, og fandt at 65% lænede til højre.
10. Mød din date inden middagen. Forskere ved NYU og Stanford har fundet ud af at sultne mænd foretrækker kraftigere kvinder. Ved at vente ved skolecafeteriet delte forskerne spørgeskemaer ud som omhandlede den ideelle kvinde. De mænd der var på vej ind, beskrev kvinden som et par kilo tungere end dem der var på vej ud. Forskerne fandt ikke det samme gældende hos kvinderne.