Beskær frugttræerne

Kategori: Sommer

Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Beskær frugttræerne og maksimér høsten

Blåbær, brombær og stikkelsbær, æbler, mirabeller, blommer og pærer. Sensommerhaven bugner af lækre frugter og bær, som lige om lidt er solmodnede og klar til at høste. Men for at give havens forrådskammer de bedste betingelser er det en god idé at beskære frugttræer og bærbuske.

Beskær sidst i september, men inden 1. oktober

Frugttræer skal beskæres, mens træet stadig er i vækst, så træet har mulighed for at lukke sårene. Ellers har svampe og råd let adgang til at angribe træet. Beskæringen kan med fordel ske i forbindelse med, at frugterne plukkes. Når frugterne er høstet, og de visne blade er blæst af grenene er det også nemmere at se, hvilke grene, der skal fjernes, og hvor snittet skal lægges. En god tommelfingerregel er at beskære før 1. oktober.

Beskær frugttræer med måde

Beskæring af frugttræer kan være med til at give større frugter og sikre, at frugterne får tilstrækkeligt med sol, så de modner bedre. Samtidig kan det være en fordel at holde træerne i en højde, hvor man kan nå frugterne fra jorden. Det er dog ikke et must at beskære sine frugttræer, medmindre træet har syge og døde grene, som altid bør fjernes.

Når syge, døde eller uønskede grene skal fjernes er det vigtigt, at saksen eller saven er rustfri og skarp, så snittet bliver så rent som muligt. Det mindsker risikoen for, at træet angribes af bakterier eller svampe, som får adgang gennem grensåret.

Form træet i dets unge år

Hvis man vælger at beskære sine frugttræer, skal man være opmærksom på, at beskæring som udgangspunkt forsinker og reducerer blomstring og dermed frugtsætning. Så det er en god idé at beskære træerne, mens de er unge og ofte kun bærer få frugter. På den måde kan man lægge kimen til et smukt og frugtrigt træ de kommende år.

Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe 

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Læs mere
Sensommer
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år 

Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år, skriver Naturstyrelsen. Lige nu kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder, for nu nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end…

Læs mere
Sensommer
Hjemmelavet mysli 

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Læs mere
Sensommer
Tag på svampejagt 

Skovbunden bugner af svampe. Den lune sensommer har skabt optimale betingelser for svampe, så det er lige nu man skal tage på svampejagt, hvis man vil have kantareller og karl johan i gryden.

Læs mere
Sensommer
Sådan bekæmpes havens skadedyr uden kemi 

Du behøver ikke bruge sprøjtegifte til at bekæmpe de skadedyr, der ødelægger de blomster og grøntsager, der vokser i din have. Lær i stedet af danske gartnere, hvordan du kan komme skadedyrene til livs med nyttedyr.

Læs mere
Sensommer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Sensommer
Pitasandwich med kirsebær 

Fra Arla´s køkken bringer vi med tilladelse opskriften på en en frisk og delikat sensommersandwich med friske kirsebær.

Læs mere
Frugt & bær på glas & flaske
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Sensommer
Æbler giver maden et syrligt strejf 

Æbler er perfekte til at give salater og desserter et strejf af syrlighed, der overrasker smagsløgene. Men et æble er ikke bare et æble. De forskellige sorter byder på en bred palette af smagsoplevelser, der strækker sig fra sød og blød til syrlig og knasende. Det gør æblet til meget mere end en…

Læs mere
Sensommer
Bevar sommergløden med fugt og pleje 

Sommeren har for alvor sluppet sit tag, men ville det ikke være skønt, at bevare sommergløden lidt endnu?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^