Opskrift: Æblesolbærtærte
Mørdej
- 225 g mel
- 50 g flormelis
- et nip salt
- 125 g smør
- 1 æggeblomme
Frugt & bær
- 4 modne æbler
- 200 g solbær
Fyld
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 125 g mandler, malet til mel
- 50 g hakket mandler

Opskrift
- Kom mel, flormelis og salt på bordet. Hak smørret med en kniv ned i melet, til det er i mindre klumper.
- Lav et hul midt i dejen og kom ægget i.
- Ælt det hele sammen med hænderne til dejen er jævn og samlet.
- Pak dejen i film, og læg i køleskab mindst 1 time.
- Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med dejen.
- Prik bunden med en gaffel og lad den stå ca. 15 min, mens ovnen forvarmer til 180 grader.
- Skræl æblerne og fjern kernehuse. Skær æblerne i tynde bådformede skiver.
- Til fyldet piskes smør og sukker hvidt. Kom æggene i et ad gangen.
- Tilsæt til sidst mandelmel.
- Bag bunden i den 180 grader varme ovn i 10 minutter.
- Når bunden er bagt, skal den ud af ovnen og afkøle.
- Fordel æbler og bær i bunden, og hæld fyld over.
- Fordel de hakkede mandler over tærten og bag den ved 180 grader i 30-40 minutter.