Kategori: Rejser

Oplev nordlyset

Oplev nordlyset 

Ny direkte flyforbindelse til nordlyset ...

Sverige går nu ind i kampen om nordlyset og satser stort på, at tusindvis af danskere vil tage til det svenske Lapland for at opleve nordlys netop her, som ifølge eksperter er et af de allerbedste steder i verden at opleve det. En ny, direkte flyrute til Kiruna i det svenske Lapland har nemlig reduceret flyrejsen til under 2,5 time, hvor rejsen tidligere har taget mere end 10 timer. Dermed får danskerne nu en meget nem og hurtig adgang til det helt særlige svenske nordlys.

Spar 7 1/2 times rejsetid
2,5 times flyrejse med SAS og du står ved Kiruna midt i det svenske Lapland, som blandt andet tilbyder Europas bedste mulighed for at opleve nordlys. En oplevelse, der tidligere har taget mere end 10 timer for danskerne at komme i nærheden af. Det er lokale turistvirksomheder, der er gået sammen med SAS om at etablere den nye, direkte flyrute til Kiruna. Sammen med VisitSweden markedsfører man nu flyruten i Danmark og håber på at trække tusindvis af danskere til det nordligste Sverige – bl.a. ved at fortælle om nordlyset, som ifølge eksperter stort set ikke opleves bedre noget andet sted i verden.
”Tørt og klart vejr, mørke omgivelser og ingen by-belysning, så har man de perfekte forhold til at se nordlys – og det har man ved Kiruna i det svenske Lapland. Udover Alaska er det svenske Lapland det bedste sted at opleve nordlys, da området ligger centralt i den såkaldte nordlyszone og tilmed er fri for den fugtige luft fra Atlanterhavet. I det svenske Lapland kan man faktisk – afhængigt af vejret og bedst i perioder med så lidt månelys som muligt – opleve fantastiske nordlys stort set hver aften,” siger Peter Stauning, nordlysekspert hos DMI.

Flere skal opleve nordlyset ved Kiruna
Hos VisitSweden er man overbevist om, at den nye, nemme adgang til nordlys vil appellere til danskerne, netop fordi nordlys er så spændende og fascinerende et fænomen – et fænomen, som mange mennesker gerne vil opleve, men som de færreste hidtil har haft mulighed for at komme i nærheden af.
”Det er en helt unik og usammenlignelig oplevelse at stå ved Kiruna og vente på nordlyset. Forestil dig, at der er helt stille omkring dig, den eneste lyd er sneens knitren under dine støvler og pludselig, men ganske langsomt, oplyses den mørke polarhimmel af det mest fantastiske syn – et overvældende, kraftfuldt gullig-grønt lys på den kulsorte himmel. Det er ganske enkelt et helt enestående syn, som mange flere danskere nu vil få mulighed for at opleve, fordi den direkte flyrute både logistisk og tidsmæssigt gør det så meget nemmere, ” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Aurora Sky Station
Aurora Sky Station, som ligger i det svenske Lapland, er kendt som et af de allerbedste steder i verden at opleve nordlyset. Her kan man opleve nordlyset ”på tætteste hold” og evt. nyde en gourmetmiddag med retter fra det klassiske nordiske køkken i nordlysets skær. Nordlyset viser sig så godt som hver anden nat i vintermånederne, fordi forholdene her er helt optimale med mørke, klar ren luft, næsten ingen nedbør og som oftest skyfri himmel.

Oplev Europas sidste vildmark – det svenske Lapland
Det svenske Lapland rummer et væld af naturoplevelser, som ikke kan sammenlignes med nogen andre steder i verden. Både stemningen og naturen er helt unik og meget fremmedartet fra Danmark, men også fra mange andre steder i Sverige.
Foruden muligheden for at se nordlys byder det svenske Lapland også på smukke arktiske landskaber, spændende samisk kultur, fantastisk skiløb med mulighed for blandt andet enestående offpiste og heli-skiing, ophold på Icehotel samt ture med hundeslæde, snescootersafari og meget mere.

Fra den 20. december 2012
Første afgang fra Københavns Lufthavn til Kiruna i det svenske Lapland er den 20. december 2012. Den nye, direkte flyrute tager 2 timer og 20 minutter - og koster kun 995,- tur/retur.

Rejser
Storbyrejser og danske destinationer hitter i efterårsferien 

Danskerne ser ud til at holde efterårsferie i verdens storbyer, men ferien står også i det danske efterårs tegn. Dugfriske tal fra hoteleksperten Hotels.com™ peger på, at mange danskere planlægger at holde ferie i storbyer verden over – og selvfølgelig er vores egen hovedstad en af…

Læs mere
Rejser
Danske hoteller hitter 

Der er vist ingen tvivl om, at der er mange steder i verden, hvor solen skinner mere end i Danmark, og hvor somrene ikke drukner i regn. Men hvis man spørger danskerne, behøver du hverken medbringe dit rødbedefarvede pas eller din parlør for at få et godt hotelophold.

Læs mere
Rejser
Ring 1812 hvis du påkører dyr i sommertrafikken 

Sommertid er lig travlhed i Dyrenes Vagtcentral, der hver dag tager imod op til 700 opkald fra danskere, der rapporterer om dyr i nød. Men Vagtcentralen oplever stadig, at ikke alle ved, hvem der skal kontaktes hvornår i forbindelse med påkørsler.

Læs mere
Rejser
Er du rejseklar?  

Sommerferien nærmer sig og verden ligger for dine fødder. Men der er nogle regler, som er vigtige at være opmærksom på, hvis du skal flyve.

Læs mere
Rejser
Ny selvbetjent paskontrol  

For bedre at kunne håndtere det stigende antal rejsende indfører Københavns Lufthavn selvbetjent paskontrol for rejsende til destinationer uden for EU og Schengen. Der er opstillet ni automatiske paskontroller, hvor du selv lægger dit pas i anlæggets scanner, som foretager en lang række forskellige…

Læs mere
Rejser
Guide til familievenlig ferie i København 

Skal ferien være af den familievenlige slags, er der tilsyneladende god grund til at vende snuden mod den danske hovedstad.

Læs mere
Rejser
Ud i det blå 

Sommetider sker det, at rejsebureauerne laver lidt for mange rejser. Så skal man af sted og ikke lige har nået at booke en rejse, er der som regel billige muligheder for en tur ud i det blå.

Læs mere
Rejser
Især kvinder påvirkes af vintervejret 

Hvis du i disse mørke og kolde måneder, føler dig lidt nedtrykt eller måske er mere træt end sædvanligt, så er du ikke den eneste. 43 procent af danskerne har nemlig oplevet at være i dårligere humør, fordi det var vinter, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og for kvinderne gælder det hele 51…

Læs mere
Rejser
5-stjernet luksus til 2-stjernet pris 

Elsker du luksus og 5-stjernede hoteller, men sidder du lidt stramt i det? Med en smule strategisk planlægning og fleksibilitet hvad angår destinationen, kan du indlogere dig på et luksushotel uden at sprænge budgettet. Det seneste Hotel Price Index™ fra Hotels.com™ viser nemlig, at danske rejsende…

Læs mere
Rejser
Hvad bliver dette års favoritdestinationer? 

Når Lonely Planet placerer USA i toppen af listen over anbefalelsesværdige rejsemål i 2016, så skyldes det, at 'The National Park Service' i år fylder 100 år. 'The National Park Service' er, ifølge Lonely Planet amerikanernes bedste idé - nogensinde. Deres job består i at varetage og overvåge…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^application essay writing org agricultural economics masters thesis dissertation electronic custom dissertation writing service zealand business succession plan buyout ya ghostwriter