Kategori: Rejser
Hvad bliver dette års favoritdestinationer? 

Når Lonely Planet placerer USA i toppen af listen over anbefalelsesværdige rejsemål i 2016, så skyldes det, at 'The National Park Service' i år fylder 100 år. 'The National Park Service' er, ifølge Lonely Planet amerikanernes bedste idé - nogensinde. Deres job består i at varetage og overvåge landets 59 nationalparker, som forventes at have omkring 300 mio besøgende i 2016.


1.    Oplev Botswana
Når Lonely Planet placerer Botswana på førstepladsen over steder at besøge i 2016, så skyldes det blandt andet, at landet, siden dets uafhængighed fra Storbritannien for 50 år siden, har evnet at rejse sig fra fattigdom til i dag at være et af Afrikas mest stabile, blomstrende samfund. Landet har samtidig brugt mange ressourcer på at værne om deres storslåede natur. Her trives, trods de barske betingelser på i langstrakte savanner i Kalahari-ørknen, flere tusinde plantearter bl.a. marula- og baobab-træer, og her kan man opleve alle Afrikas store dyr; løver, leoparder, elefanter, giraffer og mere end 600 fuglearter.

2.    Japan
Ingen steder i verden kan man opleve et samfund, så optaget af den moderne teknologiske udvikling fungere side om side med med en velbevaret, højt skattet og yndefuld tusindårig kultur.

3.    USA - Nationalparker
USA ligger på toppen af listen, fordi 'The National Park Service', som ifølge Lonly Planet er amerikanernes bedste idé nogen sinde, i år fylder 100 år. 'The National Park Service' varetager og overvåger landets 59 nationalparker samt hundredvis af historiske vartegn, som samlet forventes at have omkring 300 mio besøgende i 2016. 

4.    Palau
I Stillehavet omkring 500 km øst for Filippinerne ligger østaten Palau, som beskrives som havets Serengeti, en af de mest magiske dykning og snorkling destinationer i verden. 

5.    Letland
Det er 25 år siden, at Letland brød med kommunismen. I dag stråler den baltiske stat, skriver Lonely Planet. Her kan man opleve et samfund, som har formået at genoplive deres oprindelige traditioner og kultur, og blandt andet renoveret deres smukke gamle slotte og herregårde, som under kommunismen forfaldt.  

Læs også Lonely Planets begrundelse for at have Australien, Polen, Uruguay, Grønland og Fiji på listen over <link http: www.lonelyplanet.com best-in-travel _blank>de bedste feriedestinationer 2016 >>


Budgetvenlige rejsemål 2016
Her er listen over de destinationer i verden, hvor du, ifølge rejsebøgerne Lonely Planet, får flest oplevelser for dit feriebudget.

 

1.    Estland

2.    Vietnam -  Ho Chi Minh City og Hanoi

3.    Øst Afrika - Kenya, Uganda og Tanzania

4.    USA - New Mexico

5.    Bosnien-Hercegovina

6.    Galicien, Spanien

7.    Québec, Canada

8.    Costa Rica

9.    Østtimor

10.  Vest Australien

Læs mere: <link http: www.lonelyplanet.com travel-tips-and-articles best-value-destinations-for-2016 _blank>Lonely Planet >>

 

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^