Kategori: Rejser
5-stjernet luksus til 2-stjernet pris 

Elsker du luksus og 5-stjernede hoteller, men sidder du lidt stramt i det? Med en smule strategisk planlægning og fleksibilitet hvad angår destinationen, kan du indlogere dig på et luksushotel uden at sprænge budgettet. Det seneste Hotel Price Index™ fra Hotels.com™ viser nemlig, at danske rejsende på udvalgte destinationer betalte mindre for 5-stjernede hoteller, end de på andre destinationer måtte betale for 2-stjernede hoteller i første halvår af 2015.

I USA rakte pengene generelt ikke langt, når det gjaldt hotelovernatninger i årets første seks måneder. Således måtte danske rejsende i gennemsnit betale 3.731 kr. pr. nat på 5-stjernede hoteller i Los Angeles. I den anden ende af skalaen fandt man i første halvår af 2015 den polske hovedstad Warszawa. Her kunne danske rejsende nøjes med gennemsnitligt at betale 764 kr. for en overnatning på et 5-stjernet hotel – hele 2.967 kr. mindre end i Los Angeles. Selv 2-stjernede hoteller sneg sig flere steder i USA op over 1.000 kr. pr. nat. Således betalte danske rejsende gennemsnitligt mellem 1.049 og 1.138 kr. for en overnatning på et 2-stjernet hotel i New York, San Francisco, Boston og Seattle. Et grundigere kig på HPI’ens tal viser, at man, for et lavere beløb end disse, kunne indlogere sig på 5-stjernede hoteller i både Warszawa, Istanbul, Tallinn, Prag og sågar Berlin. I Berlin betalte danske rejsende kun 1.017 kr. i gennemsnit for en nat på et 5-stjernet hotel i første halvår af 2015. 

De priser, som danske rejsende måtte betale for hoteller verden over, blev i første halvår af 2015 blandt andet påvirket af svingende valutakurser, fortæller Johan Svanstrom, direktør for Hotels.com:
"Kursen på den amerikanske dollar steg, og det samme gjorde hotelpriserne dermed også omregnet til danske kroner. Omvendt påvirkede den svækkede euro hotelpriserne i hele eurozonen, og i Rusland betød den økonomiske usikkerhed og et kursfald på rublen, at hotelpriserne faldt drastisk."

Valget af feriedestination har altså stor betydning for, hvor meget luksus man kan få for pengene, og med en smule research kan man endda både opgradere på hotelstjerner og nedjustere budgettet. 

 

Om Hotel Price Index (HPI)
Hotels Price Index (HPI) fra Hotels.com er en undersøgelse af hotelpriser (den gennemsnitlige pris betalt pr. nat, inklusive skatter og afgifter) blandt storbydestinationer i hele verden. Rapporten viser de af kunden reelt betalte priser for hotelindkvartering og giver en værdifuld indsigt i årsagerne bag priserne. Data er hentet fra reservationer foretaget på hoteller på Hotels.coms hjemmesider verden over. 

Om Hotels.com
Hotels.com er ejet af Hotels.com, L.P. og er en af de førende reservationshjemmesider med overnatningssteder, der spænder fra internationale hotelkæder og resorter med alt inklusive til lokale favoritter og Bed & Breakfasts. Hotels.com samler al den information, du skal bruge, for at reservere det perfekte hotelophold. 

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^