Kategori: Rejser
Oplev nordlyset
Oplev nordlyset 

Ny direkte flyforbindelse til nordlyset ...

Sverige går nu ind i kampen om nordlyset og satser stort på, at tusindvis af danskere vil tage til det svenske Lapland for at opleve nordlys netop her, som ifølge eksperter er et af de allerbedste steder i verden at opleve det. En ny, direkte flyrute til Kiruna i det svenske Lapland har nemlig reduceret flyrejsen til under 2,5 time, hvor rejsen tidligere har taget mere end 10 timer. Dermed får danskerne nu en meget nem og hurtig adgang til det helt særlige svenske nordlys.

Spar 7 1/2 times rejsetid
2,5 times flyrejse med SAS og du står ved Kiruna midt i det svenske Lapland, som blandt andet tilbyder Europas bedste mulighed for at opleve nordlys. En oplevelse, der tidligere har taget mere end 10 timer for danskerne at komme i nærheden af. Det er lokale turistvirksomheder, der er gået sammen med SAS om at etablere den nye, direkte flyrute til Kiruna. Sammen med VisitSweden markedsfører man nu flyruten i Danmark og håber på at trække tusindvis af danskere til det nordligste Sverige – bl.a. ved at fortælle om nordlyset, som ifølge eksperter stort set ikke opleves bedre noget andet sted i verden.
”Tørt og klart vejr, mørke omgivelser og ingen by-belysning, så har man de perfekte forhold til at se nordlys – og det har man ved Kiruna i det svenske Lapland. Udover Alaska er det svenske Lapland det bedste sted at opleve nordlys, da området ligger centralt i den såkaldte nordlyszone og tilmed er fri for den fugtige luft fra Atlanterhavet. I det svenske Lapland kan man faktisk – afhængigt af vejret og bedst i perioder med så lidt månelys som muligt – opleve fantastiske nordlys stort set hver aften,” siger Peter Stauning, nordlysekspert hos DMI.

Flere skal opleve nordlyset ved Kiruna
Hos VisitSweden er man overbevist om, at den nye, nemme adgang til nordlys vil appellere til danskerne, netop fordi nordlys er så spændende og fascinerende et fænomen – et fænomen, som mange mennesker gerne vil opleve, men som de færreste hidtil har haft mulighed for at komme i nærheden af.
”Det er en helt unik og usammenlignelig oplevelse at stå ved Kiruna og vente på nordlyset. Forestil dig, at der er helt stille omkring dig, den eneste lyd er sneens knitren under dine støvler og pludselig, men ganske langsomt, oplyses den mørke polarhimmel af det mest fantastiske syn – et overvældende, kraftfuldt gullig-grønt lys på den kulsorte himmel. Det er ganske enkelt et helt enestående syn, som mange flere danskere nu vil få mulighed for at opleve, fordi den direkte flyrute både logistisk og tidsmæssigt gør det så meget nemmere, ” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Aurora Sky Station
Aurora Sky Station, som ligger i det svenske Lapland, er kendt som et af de allerbedste steder i verden at opleve nordlyset. Her kan man opleve nordlyset ”på tætteste hold” og evt. nyde en gourmetmiddag med retter fra det klassiske nordiske køkken i nordlysets skær. Nordlyset viser sig så godt som hver anden nat i vintermånederne, fordi forholdene her er helt optimale med mørke, klar ren luft, næsten ingen nedbør og som oftest skyfri himmel.

Oplev Europas sidste vildmark – det svenske Lapland
Det svenske Lapland rummer et væld af naturoplevelser, som ikke kan sammenlignes med nogen andre steder i verden. Både stemningen og naturen er helt unik og meget fremmedartet fra Danmark, men også fra mange andre steder i Sverige.
Foruden muligheden for at se nordlys byder det svenske Lapland også på smukke arktiske landskaber, spændende samisk kultur, fantastisk skiløb med mulighed for blandt andet enestående offpiste og heli-skiing, ophold på Icehotel samt ture med hundeslæde, snescootersafari og meget mere.

Fra den 20. december 2012
Første afgang fra Københavns Lufthavn til Kiruna i det svenske Lapland er den 20. december 2012. Den nye, direkte flyrute tager 2 timer og 20 minutter - og koster kun 995,- tur/retur.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^