Kategori: Rejser

New york - soho shopping

New york - soho shopping 

Har den nye Sex and The City 2 inspireret dig til en tur til The Big Apple, så er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan ...

Har den nye Sex and The City 2 inspireret dig til en tur til The Big Apple, så er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan. Glem alt om 5th. Avenue og Madison, når du er i New York og skal fylde indkøbsposerne op.

Skal du tilfældigvis et smut forbi den nordlige halvkugles allerstørste by, og er kreditkortet endnu ikke tyndslidt, er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan. Det er uden tvivl New Yorks mest trendy og spændende bydel at gå shop-amok i.

Her er ingen kæmpe varehuse eller uoverskuelige kædebutikker, som vrimler med købelystne kinesere og andet godtfolk.
Soho byder derimod på stressfri shopping, små hyggelige gader med et væld af specialbutikker, cafeer, restauranter og især gallerier. Her er noget for både den velspækkede pengepung såvel som den mere slanke af slagsen.

Soho har intet med dens navnesøster i London at gøre. Soho hedder bare sådan, fordi den ligger syd for Houston Street (SOuth of HOuston), og indtil for få år siden var den kun beboet af forhutlede kunstnertyper, der ikke mere havde råd til at bo i nabokvarteret Greenwich Village. Det er også ved at være slut med ovennævnte typer, da huspriserne er eksploderet i takt med at det er her ”man” handler, hvis man vil være med på ”shopping-beatet” i storbyen.

Både Chanel og DKNY har selvfølgelig afdelinger her, men det er især i de små selvstændige sko- og tøjbutikker, man finder de rigtig spændende varer. Det mega-populære UGG AUSTRALIA’s eneste selvstændige butik i New York har eksempelvis til stede her. Udvalget af de superbløde lammeskindsstøvler er stort, men man må væbne sig med tålmodighed og stå i kø i en god halv til hel times tid, inden man bliver lukket ind i varmen.

Er man til noget (næsten) unikt, er Denim Gallery på Greene Street måske noget. Her finder man gængse Diesel-varer, hvorpå der så enten er broderet lidt på eller syet en lap hist og her eller revet et mærke af. Alle tøjstykkerne er nummererede og koster selvfølgelig spidsen af en jetjager, men så har du garanteret noget, som din nabo ikke har. Kejserens nye klæder, vil mange nok mene, men hvis en sådan butik har sin berettigelse overhovedet, så skal den ligge i Soho.

Praktiske oplysninger:

  • Mange subwaystationer ligger i og omkring Soho. Bl.a. blå linje (W4, Canal Street eller Spring St.), rød linje (Christopher St., Houston St. eller Canal St.), grøn linje (Bleecker Street, Spring St. eller Canal St.)


  • Hjørnet af West Broadway/Houston Street er et godt sted at starte. Gå ned ad W. Broadway indtil Canal St eller Broome st. og stik så op ad de små brostensbelagte sidegader (Mercer, Greene, Wooster, Spring og Prince St.)


  • Tjek butikkernes prispolitik. Mange bytter gerne, men de færreste giver penge tilbage for fejlkøb.


  • Kenn’s Broome Street Bar på Broome St. og W. Broadway er en hyggelig frokostrestaurant/bar med et stort udvalg af burgers, chicken wings, Caesar-salater og meget mere.


  • Hvis manden og ungerne er trætte af at blive slæbt ind skobutik nummer 28, så lad dem ose i den morbide butik i to etager: Evolution Science & Art på Spring Street. Her kan der kigges (og købes) alt lige fra ægte menneskekranier, udstoppede fugleedderkopper, slikkepinde med insekter i, dinosaurtænder, sommerfugle og en …. mennesketarm!
  • Rejser
    Storbyrejser og danske destinationer hitter i efterårsferien 

    Danskerne ser ud til at holde efterårsferie i verdens storbyer, men ferien står også i det danske efterårs tegn. Dugfriske tal fra hoteleksperten Hotels.com™ peger på, at mange danskere planlægger at holde ferie i storbyer verden over – og selvfølgelig er vores egen hovedstad en af…

    Læs mere
    Rejser
    Danske hoteller hitter 

    Der er vist ingen tvivl om, at der er mange steder i verden, hvor solen skinner mere end i Danmark, og hvor somrene ikke drukner i regn. Men hvis man spørger danskerne, behøver du hverken medbringe dit rødbedefarvede pas eller din parlør for at få et godt hotelophold.

    Læs mere
    Rejser
    Ring 1812 hvis du påkører dyr i sommertrafikken 

    Sommertid er lig travlhed i Dyrenes Vagtcentral, der hver dag tager imod op til 700 opkald fra danskere, der rapporterer om dyr i nød. Men Vagtcentralen oplever stadig, at ikke alle ved, hvem der skal kontaktes hvornår i forbindelse med påkørsler.

    Læs mere
    Rejser
    Er du rejseklar?  

    Sommerferien nærmer sig og verden ligger for dine fødder. Men der er nogle regler, som er vigtige at være opmærksom på, hvis du skal flyve.

    Læs mere
    Rejser
    Ny selvbetjent paskontrol  

    For bedre at kunne håndtere det stigende antal rejsende indfører Københavns Lufthavn selvbetjent paskontrol for rejsende til destinationer uden for EU og Schengen. Der er opstillet ni automatiske paskontroller, hvor du selv lægger dit pas i anlæggets scanner, som foretager en lang række forskellige…

    Læs mere
    Rejser
    Guide til familievenlig ferie i København 

    Skal ferien være af den familievenlige slags, er der tilsyneladende god grund til at vende snuden mod den danske hovedstad.

    Læs mere
    Rejser
    Ud i det blå 

    Sommetider sker det, at rejsebureauerne laver lidt for mange rejser. Så skal man af sted og ikke lige har nået at booke en rejse, er der som regel billige muligheder for en tur ud i det blå.

    Læs mere
    Rejser
    Især kvinder påvirkes af vintervejret 

    Hvis du i disse mørke og kolde måneder, føler dig lidt nedtrykt eller måske er mere træt end sædvanligt, så er du ikke den eneste. 43 procent af danskerne har nemlig oplevet at være i dårligere humør, fordi det var vinter, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og for kvinderne gælder det hele 51…

    Læs mere
    Rejser
    5-stjernet luksus til 2-stjernet pris 

    Elsker du luksus og 5-stjernede hoteller, men sidder du lidt stramt i det? Med en smule strategisk planlægning og fleksibilitet hvad angår destinationen, kan du indlogere dig på et luksushotel uden at sprænge budgettet. Det seneste Hotel Price Index™ fra Hotels.com™ viser nemlig, at danske rejsende…

    Læs mere
    Rejser
    Hvad bliver dette års favoritdestinationer? 

    Når Lonely Planet placerer USA i toppen af listen over anbefalelsesværdige rejsemål i 2016, så skyldes det, at 'The National Park Service' i år fylder 100 år. 'The National Park Service' er, ifølge Lonely Planet amerikanernes bedste idé - nogensinde. Deres job består i at varetage og overvåge…

    Læs mere
    PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
    Nyhedsbrev
    Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
    Nye Bøger
    Shopping
    ^