Kategori: Rejser

Med rygsæk ud på eventyr

Med rygsæk ud på eventyr 

Backpacking vinder popularitet verden over og er ikke længere kun en disciplin for de helt unge. Rejsen med rygsæk er nemlig en billig rejsemåde for rejsende med hang til store eventyr og oplevelser.


Hanoi i Vietnam har nogle af verdens mest prisvenlige hoteller for rygsækrejsende ...

Backpacking for eventyrsrejsende i alle aldre
Backpacking vinder popularitet verden over og er ikke længere kun en disciplin for de helt unge. Eventyrrejsen med rygsæk er nemlig en billig rejsemåde og bliver nemmere og nemmere, fordi rejsende bl.a. kan blive hjulpet på vej af rejseapps på mobilen eller iPad.

Ifølge Hotels.com’s Hotel Price IndexTM (HPI®)kan man i specielt Asien finde rigtig gode priser på overnatning. Den vietnamesiske hovedstad Hanoi er således den billigste storbydestination i verden, og i 1. halvår 2012 betalte danske rejsende til byen blot 321 kr. pr. hotelovernatning. Mens man i Thailands næststørste by Chiang Mai blot måtte lægge 357 kr. pr. nat ved hotelskranken.

Prisvenlig ferie i Asien og Oceanien
Listen over de mest prisvenlige backpacker-destinationer indeholder primært asiatiske destinationer såsom Pattaya (392 kr.), Ho Chi Minh City (492 kr.) og Bangkok (493 kr.). Men også Auckland i New Zealand er, med 618 kr. pr. nat, på listen over yderst budgetvenlige destinationer for backpackere og andre prisbevidste rejsende.

Book i sidste øjeblik og spar penge
Som impulsiv rygsækrejsende har man dog også ofte behov for at finde de bedste priser på overnatning i netop den by, man ender i på rejsen.
”Når man rejser med rygsæk, rejser man ofte meget mere impulsivt, end man ellers ville gøre. Man hører om gode afstikkere på sin vej fra andre rygsækrejsende, og man er mere fleksibel med sin tid. Det kan ofte udnyttes til egen fordel, fordi man så kan booke overnatning i sidste øjeblik og få denne til en rigtig god pris,” forklarer David Bækholm fra Hotels.com.
Hvis man venter med at bestille overnatningen til sidste øjeblik, kan man med fordel booke hotellet via mobilen eller tablet og dermed få adgang til sidste-øjebliks-tilbud netop der, hvor man befinder sig. Hotels.com’s app til mobil og tablet viser nemlig altid ”Aftenens lokale tilbud”, der er tilpasset det sted, man befinder sig.

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vigtige tips til forsikringer for vinterferie i bil
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^