Kategori: Rejser

Med rygsæk ud på eventyr

Med rygsæk ud på eventyr 

Backpacking vinder popularitet verden over og er ikke længere kun en disciplin for de helt unge. Rejsen med rygsæk er nemlig en billig rejsemåde for rejsende med hang til store eventyr og oplevelser.


Hanoi i Vietnam har nogle af verdens mest prisvenlige hoteller for rygsækrejsende ...

Backpacking for eventyrsrejsende i alle aldre
Backpacking vinder popularitet verden over og er ikke længere kun en disciplin for de helt unge. Eventyrrejsen med rygsæk er nemlig en billig rejsemåde og bliver nemmere og nemmere, fordi rejsende bl.a. kan blive hjulpet på vej af rejseapps på mobilen eller iPad.

Ifølge Hotels.com’s Hotel Price IndexTM (HPI®)kan man i specielt Asien finde rigtig gode priser på overnatning. Den vietnamesiske hovedstad Hanoi er således den billigste storbydestination i verden, og i 1. halvår 2012 betalte danske rejsende til byen blot 321 kr. pr. hotelovernatning. Mens man i Thailands næststørste by Chiang Mai blot måtte lægge 357 kr. pr. nat ved hotelskranken.

Prisvenlig ferie i Asien og Oceanien
Listen over de mest prisvenlige backpacker-destinationer indeholder primært asiatiske destinationer såsom Pattaya (392 kr.), Ho Chi Minh City (492 kr.) og Bangkok (493 kr.). Men også Auckland i New Zealand er, med 618 kr. pr. nat, på listen over yderst budgetvenlige destinationer for backpackere og andre prisbevidste rejsende.

Book i sidste øjeblik og spar penge
Som impulsiv rygsækrejsende har man dog også ofte behov for at finde de bedste priser på overnatning i netop den by, man ender i på rejsen.
”Når man rejser med rygsæk, rejser man ofte meget mere impulsivt, end man ellers ville gøre. Man hører om gode afstikkere på sin vej fra andre rygsækrejsende, og man er mere fleksibel med sin tid. Det kan ofte udnyttes til egen fordel, fordi man så kan booke overnatning i sidste øjeblik og få denne til en rigtig god pris,” forklarer David Bækholm fra Hotels.com.
Hvis man venter med at bestille overnatningen til sidste øjeblik, kan man med fordel booke hotellet via mobilen eller tablet og dermed få adgang til sidste-øjebliks-tilbud netop der, hvor man befinder sig. Hotels.com’s app til mobil og tablet viser nemlig altid ”Aftenens lokale tilbud”, der er tilpasset det sted, man befinder sig.

Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^