Kategori: Rejser
Flydende luksus
Flydende luksus 

Lad de svenske veje i stikken og snup færgen, når familien skal på ferie i det norske ...

Hvis ferien er lig med langrend ud i de norske vildmarker, vandretur i fjeldene eller bare et besøg hos moster Kari og onkel Sigurd i Oslo, er det en super start på familieferien at parkere den proppede bil på færgens dæk og rive godt et halvt døgn ud af kalenderen og give sig selv, konen/manden og ungerne et velfortjent break.

Selvfølgelig kan de svenske motorveje, tankstationer og en forvildet elg også have sin charme. Men det er dæl’me en lang tur hele vejen igennem et snefyldt Sverige, inden man når den norske grænse, hvor der tit er næsten ligeså langt til det endelige bestemmelsessted.

Alternativt kan man som sagt stævne ud af Københavns havn klokken 17. Vel installeret i kahytten kan man så i ro og mag nyde lidt god mad (for enhver smag) i en af de mange restauranter, en svømmetur i swimmingpoolen, en slappestund i jacuzzien, et godt glas vin i vinbaren, en god film i biografen, lidt taxfree shopping eller bare en hyggestund i en af de mange komfortable behagelige lounges og barer.

Efter DFDS har fået renoveret deres to Oslo-både for 20 millioner hver med bl.a. udvidede og nyrenoverede luksuskahytter, ekstra pladser i gourmetrestauranterne samt shoppingområde med meget større tøjbutik er der snart slet ingen undskyldning for ikke at forkæle sig selv og familien med et sådan cruise.

Frisk og udhvilet kan man så klokken 9.30 næste morgen i Oslo køre ud mod feriedestinationen. Og så er den lange indsejling gennem Oslofjorden altid en meget betagende oplevelse - enten fra dækket eller gennem de store vinduer i morgenmadsrestauranterne.

Nyttige links:

<link http: www.dfds.dk _blank>www.dfds.dk

<link http: www.dfdsseaways.dk _blank>www.dfdsseaways.dk

<link http: www.skisport.dk norge _blank>www.skisport.dk/norge/

<link http: www.visitnorway.com _blank>www.visitnorway.com

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^