Flydende luksus

Kategori: Rejser

Flydende luksus

Flydende luksus 

Lad de svenske veje i stikken og snup færgen, når familien skal på ferie i det norske ...

Hvis ferien er lig med langrend ud i de norske vildmarker, vandretur i fjeldene eller bare et besøg hos moster Kari og onkel Sigurd i Oslo, er det en super start på familieferien at parkere den proppede bil på færgens dæk og rive godt et halvt døgn ud af kalenderen og give sig selv, konen/manden og ungerne et velfortjent break.

Selvfølgelig kan de svenske motorveje, tankstationer og en forvildet elg også have sin charme. Men det er dæl’me en lang tur hele vejen igennem et snefyldt Sverige, inden man når den norske grænse, hvor der tit er næsten ligeså langt til det endelige bestemmelsessted.

Alternativt kan man som sagt stævne ud af Københavns havn klokken 17. Vel installeret i kahytten kan man så i ro og mag nyde lidt god mad (for enhver smag) i en af de mange restauranter, en svømmetur i swimmingpoolen, en slappestund i jacuzzien, et godt glas vin i vinbaren, en god film i biografen, lidt taxfree shopping eller bare en hyggestund i en af de mange komfortable behagelige lounges og barer.

Efter DFDS har fået renoveret deres to Oslo-både for 20 millioner hver med bl.a. udvidede og nyrenoverede luksuskahytter, ekstra pladser i gourmetrestauranterne samt shoppingområde med meget større tøjbutik er der snart slet ingen undskyldning for ikke at forkæle sig selv og familien med et sådan cruise.

Frisk og udhvilet kan man så klokken 9.30 næste morgen i Oslo køre ud mod feriedestinationen. Og så er den lange indsejling gennem Oslofjorden altid en meget betagende oplevelse - enten fra dækket eller gennem de store vinduer i morgenmadsrestauranterne.

Nyttige links:

<link http: www.dfds.dk _blank>www.dfds.dk

<link http: www.dfdsseaways.dk _blank>www.dfdsseaways.dk

<link http: www.skisport.dk norge _blank>www.skisport.dk/norge/

<link http: www.visitnorway.com _blank>www.visitnorway.com

Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^