Kategori: Rejser
Ferie i languedoc
Ferie i languedoc 

Snævre gader og afslappet livsstil, hvor alt går i stå mellem kl. 14 og 16. Stress er et fremmedord i de små byer i Sydfrankrig ...

Selv om det er Bordeaux og Bourgogne, alle kan nikke genkendende til som de store franske vinområder, er det dog det sydlige Frankrig med Languedoc og Rousillon i spidsen, der producerer langt hovedparten af franskmændenes nationaldrik. Her er måske ikke fornemme chateauer og hæderkronede vine, men til gengæld er stort set al landbrugsjord beplantet med vinstokke, og naturen i og omkring Languedoc er så meget mere fascinerende end førnævnte nordlige og forholdsvis flade vinområder.

Languedoc bugter sig fra midten af Pyrenæerne og helt ned til Middelhavet. Mange vil – med rette – påstå, at her finder man noget af det mest autentiske Frankrig milevidt – både i afstand og temperament – fra den sydfranske guldkyst østpå med dens mega-lystyachter, palmetræer og nyrige russere. Languedoc byder derimod på snævre landsbygader med kampestenshuse og små vinslotte, hvor ejeren som regel altid er klar til stolt at vise sin vinproduktion frem, byde på et glas og sælge et par kasser fra bagdøren til turisterne. Her er bugnende kød- og grøntsagsmarkeder, hvor de hjemmelavede spegepølser på en halv meter koster det samme som en cappuccino i St.-Tropez, og to friske og sprøde salathoveder kan købes til dagsprisen på ca. én euro.

Drypsten og riverrafting
Languedoc har en meget varieret natur. Området er kuperet og indbyder til mange spændende udflugter for ethvert temperament. Foruden de mange og til tider udfordrende vandreruter er et besøg til en af områdets tal-rige drypstenshuler et must og en oplevelse for hele familien.
Skal osten, pølsen og den gode frokostvin fordøjes på en hurtigere måde, anbefales familie-riverrafting i Anders Fogh Rasmussens egen ferieby Roquebrune.
Her bliver man kort instrueret i kajakroningens ædle kunst, inden man får proppet en hjelm på hovedet og bliver kørt i minibus op langs floden. Man kan vælge en kort, mellem eller tre timer lang kanotur på den brusende flod. Og selv om det går rigtig stærkt indimellem, er det ganske ufarligt. Man kan højst blive drivvåd, hvis båden kæntrer. Redningsvest, styrthjelm og en meget lavvandet flod gør det hele mere festligt end farligt.

Lej et hus
Små hyggelige hoteller, vandrehjem eller campingpladser er strøet ud over området med gavmild hånd, men et godt alternativ er et lejet hus, hvor man kan bo mere privat og komme endnu tættere på den tilbagelænede sydfranske levevis. Mange bureauer har specialiseret sig i udlejningshuse, der ganske vist sjældent kan prale med en swimmingpool i haven. Til gengæld er prisen yderst overkommelig (2500-4000 kroner om ugen i højsæson), og i det steghede Languedoc har enhver lille by med respekt for sig selv et stort offentligt friluftsbad med lange åbningstider.
Vil man bytte klorvandet ud med saltvand, ligger strandbyerne Sète, Béziers og Agde lige ud til Middelhavet. Her savner man dog den autentiske franske charme fra vinlandet, som desværre er erstattet af overfyldte campingpladser, vandlande, souvenirbutikker samt halvdårlige og dyre restauranter.

NYTTIGE TIPS

 • På www.midihideaways.com finder man gode og billige udlejningshuse.


 • Flyv evt. til Montpellier og lej en bil. Udlejningsbiler med fri kilometer er en billig fornøjelse i Frankrig.


 • Dekanter endelig de lokale vine, da de ofte er meget hårde og trænger til en god iltning inden servering


 • Det kostede det
  Byhuset her kostede kun 3500 kr. for en uge.
  Det er fra 1700-tallet, men moderne indrettet med to badeværelser, nyt køkken og indbygget charme

  Vinterferie
  Hvad er en vinterferie uden sne?  

  Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

  Læs mere
  Rejser
  Hvor rejste vi hen i 2023? 

  Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

  Og begejstringen for sidste års favoritter,…

  Læs mere
  Vinterferie
  En knæskade kan koste kassen på skiferien 

  En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

  Læs mere
  Rejser
  Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

  Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

  Læs mere
  Sundhed
  Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

  Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

  Læs mere
  Sommer
  Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

  De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

  Læs mere
  Forår
  Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

  Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

  Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

  Læs mere
  Livsstilsmesser
  Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

  Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

  Læs mere
  Rejser
  Lyset, vandet, klipperne 

  Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

  Læs mere
  Rejser
  Nordens Ark i Bohuslän 

  I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

  Læs mere
  Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
  Nyhedsbrev
  Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
  Nye Bøger
  ^