Ferie i languedoc

Kategori: Rejser

Ferie i languedoc

Ferie i languedoc 

Snævre gader og afslappet livsstil, hvor alt går i stå mellem kl. 14 og 16. Stress er et fremmedord i de små byer i Sydfrankrig ...

Selv om det er Bordeaux og Bourgogne, alle kan nikke genkendende til som de store franske vinområder, er det dog det sydlige Frankrig med Languedoc og Rousillon i spidsen, der producerer langt hovedparten af franskmændenes nationaldrik. Her er måske ikke fornemme chateauer og hæderkronede vine, men til gengæld er stort set al landbrugsjord beplantet med vinstokke, og naturen i og omkring Languedoc er så meget mere fascinerende end førnævnte nordlige og forholdsvis flade vinområder.

Languedoc bugter sig fra midten af Pyrenæerne og helt ned til Middelhavet. Mange vil – med rette – påstå, at her finder man noget af det mest autentiske Frankrig milevidt – både i afstand og temperament – fra den sydfranske guldkyst østpå med dens mega-lystyachter, palmetræer og nyrige russere. Languedoc byder derimod på snævre landsbygader med kampestenshuse og små vinslotte, hvor ejeren som regel altid er klar til stolt at vise sin vinproduktion frem, byde på et glas og sælge et par kasser fra bagdøren til turisterne. Her er bugnende kød- og grøntsagsmarkeder, hvor de hjemmelavede spegepølser på en halv meter koster det samme som en cappuccino i St.-Tropez, og to friske og sprøde salathoveder kan købes til dagsprisen på ca. én euro.

Drypsten og riverrafting
Languedoc har en meget varieret natur. Området er kuperet og indbyder til mange spændende udflugter for ethvert temperament. Foruden de mange og til tider udfordrende vandreruter er et besøg til en af områdets tal-rige drypstenshuler et must og en oplevelse for hele familien.
Skal osten, pølsen og den gode frokostvin fordøjes på en hurtigere måde, anbefales familie-riverrafting i Anders Fogh Rasmussens egen ferieby Roquebrune.
Her bliver man kort instrueret i kajakroningens ædle kunst, inden man får proppet en hjelm på hovedet og bliver kørt i minibus op langs floden. Man kan vælge en kort, mellem eller tre timer lang kanotur på den brusende flod. Og selv om det går rigtig stærkt indimellem, er det ganske ufarligt. Man kan højst blive drivvåd, hvis båden kæntrer. Redningsvest, styrthjelm og en meget lavvandet flod gør det hele mere festligt end farligt.

Lej et hus
Små hyggelige hoteller, vandrehjem eller campingpladser er strøet ud over området med gavmild hånd, men et godt alternativ er et lejet hus, hvor man kan bo mere privat og komme endnu tættere på den tilbagelænede sydfranske levevis. Mange bureauer har specialiseret sig i udlejningshuse, der ganske vist sjældent kan prale med en swimmingpool i haven. Til gengæld er prisen yderst overkommelig (2500-4000 kroner om ugen i højsæson), og i det steghede Languedoc har enhver lille by med respekt for sig selv et stort offentligt friluftsbad med lange åbningstider.
Vil man bytte klorvandet ud med saltvand, ligger strandbyerne Sète, Béziers og Agde lige ud til Middelhavet. Her savner man dog den autentiske franske charme fra vinlandet, som desværre er erstattet af overfyldte campingpladser, vandlande, souvenirbutikker samt halvdårlige og dyre restauranter.

NYTTIGE TIPS

 • På www.midihideaways.com finder man gode og billige udlejningshuse.


 • Flyv evt. til Montpellier og lej en bil. Udlejningsbiler med fri kilometer er en billig fornøjelse i Frankrig.


 • Dekanter endelig de lokale vine, da de ofte er meget hårde og trænger til en god iltning inden servering


 • Det kostede det
  Byhuset her kostede kun 3500 kr. for en uge.
  Det er fra 1700-tallet, men moderne indrettet med to badeværelser, nyt køkken og indbygget charme

  Rejser
  Nordens Ark i Bohuslän 

  I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

  Læs mere
  Rejser
  Smålands vilde Vesten  

  I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

  Læs mere
  Rejser
  Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

  Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

  Læs mere
  Haven & altanen
  Besøg Sydsveriges haver 

  Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

  Læs mere
  Sommer
  Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

  Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

  Læs mere
  Rejser
  De bedste rejsemål for foodies 

  For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

  Læs mere
  Rejser
  Oplev midnatssolen 

  Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

  Læs mere
  Rejser
  Pas på biller i bagagen  

  Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

  Læs mere
  Rejser
  Et lækkert, lille spaophold 

  Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

  Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

  Læs mere
  Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
  Nyhedsbrev
  Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
  Nye Bøger
  ^