Kategori: Parforhold

Hun vil mødes med sin gamle kæreste 

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

___________________________

 

Hej brevkasse,

Selvom jeg, gennem årene, ofte har tænkt på en mand, som jeg engang var kæreste med, så har jeg aldrig kontaktet ham. Men nu har han kontaktet mig.
Jeg er midt i 50´erne og har været gift i 18 år. Min mand og jeg har tre børn sammen, et godt familieliv, gode jobs osv. Mit ægteskab og børnene har altid afholdt mig fra at kontakte min ekskæreste, men nu hvor han har kontaktet mig, har jeg rigtig meget lyst til at se ham. Han er netop blevet skilt, og lægger op til, at vi kan mødes og snakke om gamle dage. Spørgsmålet er om jeg skal sige det til min mand. Jeg er selvfølgelig bange for, at han bliver ked af det, så måske er det bedre, at jeg holder det for mig selv? Hvad mener du?

 

___________________________

Kære H

Når du forestiller dig, at din mand bliver ked af at høre om dine planer om at møde din ungdomskæreste, så tænker jeg, at din længsel efter denne anden mand rækker ud over en snak om gamle dage. Om det er minderne om den vilde ungdomssex I engang havde, om du mindes ham som den gode lytter - eller om det I havde sammen virkelig var en dybere kærlighed, det ved kun du…  

Men du er nået et sted i livet, hvor det er tid at få lukket drømmebøgerne og i stedet tænke på dit liv i den virkelige verden. Snart står du foran et nyt kapitel i dit liv. Børnene rejser hjemmefra, og du får tid og frihed til at tænke på dig selv og dine egne behov. Det kan, for den korrekte og gode hustru, som du er i selvpræsentationen, kræve mod, at vise selvstændighed i denne nye rolle - især da du længe kun har været tydelig omkring din familierolle. Men din egen tid er kommet igen - nu.

Jeg vil foreslå, at du begynder derhjemme. Skriv en liste over alt det, du er træt af ved dit nuværende liv, måden I gør tingene på, måden din mand tillader sig at ignorere dine ønsker på - alt det negative.  Og især alt det, som din mand kan kritiseres for. Skriv listen enkelt og tydeligt, punkt for punkt, så du, når du kigger ned ad listen, kan sige: ”Ja, der står alt det, som jeg har haft af kritik og skjulte ønsker”.

Nu fremgår det ikke af dit brev, hvorvidt din mand er ærekær, svag eller fraværende. Måske er han lidt af hvert, og mere til. Men det er, i lyset af dine bagvedliggende overvejelser, på tide, at du gør dit bo op. Giv din mand en chance. Sig til ham: ”Kære ven, jeg har lavet en liste over kritik/ønsker til mit liv med dig. Den hænger på indersiden af din skabsdør, så du kan læse den hver morgen fremover. Gå ind og læs den. Hvis der er noget, du vil have uddybet, så spørg mig. Og ellers har du frit slag, og kan byde ind med det, du synes. Om en måned fortæller jeg dig, hvad jeg synes om, hvad du har brugt listen til. Og ja, resultatet vil jeg bruge til planlægge mit fremtidige liv med. Hvis du bruger tiden til at kritisere mig for, at jeg gør dig bange, så er jeg bange for, at jeg har dårlige nyheder om vort fremtidige liv sammen. Involver mig på baggrund af min liste. Det ville være det rette at gøre. ”.

Måske vil den næste måned være svær, måske vil den være let og dejlig. Når måneden er omme, så spørg dig selv: Hvordan har du det nu i dit ægteskab? Føler du dig alene, eller er der måske opstået en spirende følelse af nærhed til din ægtefælle? Hvad tænker jeg lige nu om den anden mand? Er han blevet mere spændende - eller har du glemt ham?

Hvis månedsregnskabet resulterer i et klart billede af, at du alligevel skal være mest alene i dit fremtidige liv, så mød dog ungdomsvennen.  Og gør det i hemmelighed. Det er så meget nemmere at skalte og valte med sit liv alene og i fuld kontrol. For hvordan forestiller du dig, at din mand kunne reagere positivt på, at du sagde til ham: ”Jeg skal ud og snakke med min ungdomskæreste på søndag. Jeg har tænkt på ham hverdag gennem hele vores ægteskab, så nu synes jeg det kunne være spændende også at genoptage forbindelsen”.

Du risikerer at blive skilt. Så begynd i stedet - iklædt din smukke, kærlige selvstændighed - at udfordre det liv, du faktisk har. 

Peter Kongshaug

Utroskab: Sådan gennemskuer du utroskab
Parforhold
12 skjulte tegn på utroskab 

Utroskab er desværre en realitet for mange par, og det er en af de mest smertefulde oplevelser, man kan have i et forhold. Uanset om du har oplevet det selv eller har trøstet en, der har oplevet utroskab, så ved du, hvor ødelæggende det kan være - og jo længere utroskaben har varet, des mere…

Læs mere
Personlighedstræk og udfordringer i parforhold
Humør, energi, sjæl og psyke
Parforhold: Sådan påvirker jeres personlighedstræk jeres parforhold 

Kvaliteten og stabiliteten i et parforhold er tæt forbundet med personlighedstræk og partnernes evne til at skabe en harmonisk følelsesmæssig dynamik. Rummelighed, imødekommenhed og evnen til at handle samvittighedsfuldt er afgørende for at opretholde gensidig respekt og effektiv kommunikation. …

Læs mere
Personlighedsforstyrrelse i parforhold
Parforhold
Parforhold: 4 fascinerende men giftige personlighedstræk 

Menneskets sind er komplekst og mangfoldigt, og personlighedens skygger kan tage mange former. Nogle mennesker bærer træk, der kan være både fascinerende og farlige, og i parforhold kan disse træk, afhængig af sværhedsgraden, skabe en dynamik, der er alt andet end sund.

Blandt de mest problematiske…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^