Kategori: Kaffehjørnet
Baristaen: Derfor egner fedtfattig mælk sig ikke til kaffen 

I kaffehistoriens begyndelse var det ikke almindeligt at bruge mælk i kaffen, men i de klassiske kaffehuse i Wien udviklede man tidligt en forkærlighed for mælk og fløde i kaffen. I dag findes en lang række populære kaffedrikke, der kombinerer kaffe og mælk - og dét er der en god grund til, siger barista Søren Stiller, der ejer Stillers Kaffe.

”Formålet med at putte mælk i kaffen er, at den skal komplimentere kaffens smag og aromaer, ” forklarer han. Men det forudsætter, at man ikke vælger en alt for fedtfattig mælk.

”Så snart du kommer ned under smertegrænsen på 2,5 procent fedtstof, så bidrager mælken ikke længere til smagen. Så er det bare et ekstra lag væske til kaffevæsken,” siger Søren Stiller, der dog godt kan acceptere, at man laver en cortado på letmælkens 1,5 fedtprocent, fordi det harmonerer med kaffens størrelse.

Opskrift: Den originale spanske cortado

 1. Bryg en espresso.
  Igennem ca. 7 gram fintkværnet kaffe presses 3 cl. 90 grader varmt vand ved hjælp af en pumpe, som skaber et tryk på 9 bar.
  Gennemløbstiden skal være 25 sekunder.
 2. Stearm mælken:
  Fyld en lille kande 1/3 med mælk.
  Hold kanden under espresso maskinens steamer, således at steamerens rør rækker under mælkens overflade.
  Tænd steameren og bevæg kanden så steamerens rør hele tiden bevæger sig i mælkens overflade.
 3. Tilføj mælken i espressoen ved hjælp af en teske.

 

Kaffehjørnet
Fakta om kaffe - Verdens populæreste drik 

Mens der gennem årene har været talt og skrevet meget for og imod kaffens sundhedsmæssige egenskaber, så er resultaterne af de seneste mange kaffestudier overvejende godt nyt for kaffeelskere. Drukket med måde kan kaffe have en hel række positive virkninger, og derfor er sundhedseksperter generelt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Kaffehjørnet
Sådan bliver du din egen barista  

Danmark er en af de mest kaffedrikkende lande i verden. Faktisk drikker 6 ud af 10 danskere kaffe hver eneste dag, og af den andel drikker hver anden mere end fire kopper om dagen.

Sort, mælket, sød, mild eller stærk. Der er mange holdninger til, hvordan man brygger en helt perfekt kop kaffe, og på…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit 

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^