Langtidsbraisseret skinkesteg
1 skinkesteg (server 270g og gem resten til en dag mere eller til pålæg),
3 laurbærblade ,
2 gulerødder i grove stykker,
¼ selleri i grove stykker,
1½ tsk timian,
2 løg i kvarter,
ca. 7-10 dl vand,
salt og peber
Læg alle ingredienserne i en stegeso eller en smedejernsgryde med låg. Lad stegen braisere i 3-3½ time ved 150C. Undervejs hældes halvdelen af suppen fra i en gryde, hvor den skal koge ind til ca. 3-4 dl.
Pastinak kartoffelgratin med pecorino
3-4 dl suppe,
50g reven pecorino,
1 stort hakket løg,
4 kartofler i papirtynde skiver,
to pastinakker i papirtynde skiver,
salt og peber fra kværn.
Bland alle ingredienser og hæld det i et ildfast fad. Bag den ved 200C i ca. ½ time eller til den er flot gylden. Vend den gerne rundt efter et kvarters tid.
Rødløgskompot
2 rødløg,
2 spsk. eddike,
1 spsk. sukker,
timian,
salt og peber fra kværn
Alle ingredienser hældes i en gryde og simrer ved middelvarme i ca. 15-20 min indtil eddike og saft er sirupsagtigt.
Server grøntsagerne fra stegen til også.