Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola 

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Her får du sommerens absolutte bedste, veganske koldskålopskrift, udviklet af kogebogforfatteren, Maria Engbjerg, og bragt i hendes inspirerende bog 'Sunde skåle'.

Ingredienser til vegansk koldskål:

  • 1 liter soyamælk naturel
  • 1 liter soyayoghurt naturel
  • 2 citroner, saften heraf
  • 1 stang vanilje, kornene herfra
  • 4-6 spsk. ahorn- eller kokossirup,

Byg din skål:

  • Rør soyamælken sammen med citronsaften og siruppen. Skrab vaniljekornene ud af vanilijestangen, og rør dem ud i soyablandingen.
  • Rør derefter soyayoghurten i, og smag koldskålen til.
  • Server koldskålen i skåle med friske jordbær og granola.

Ingredienser til granola:

  • 2,5 dl tørrede dadler, befriet for sten og udblødt i kogende vand
  • 1 dl. tahin
  • vand fra dadlerne
  • 7,5 dl blandede, glutenfri gryn og flager fx. boghvede, havre, quinoa eller hirse
  • 2,5 dl blandede nødder
  • 1 dl hampefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 dl tørrede morbær
  • 50 g grysetørrede granatæblekerner

Sådan gør du:

  • Hæld kogende vand over dadlerne, til de er dækket.
  • Lad dem stå og trække i 20-30 minutter. Hæld vandet fra, men gem det.
  • Kom de udblødte dadler i foodprocessoren sammen med tahin, og tilsæt 1 spsk. vand fra dadlerne. Blend det og tilsæt mere af dadelvandet, til konsistensen er cremet og flydende.
  • Tænd ovnen på 150 grader, og kom bagepapir på en bageplade.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og mix det sammen med dadel-tahin-blandingen, til det hele er dækket og klistret.
  • Spred den klistrede masse ud på bagepapiret, så det er jævnt fordelt.
  • Sæt pladen i ovnen, og bag granolaen i 35-45 minutter.
  • Kig til det efter 30 minutter, vend rundt i det, og giv det 10-15 minutter mere eller til det er gyldent og sprødt.
  • Tag pladen ud af ovnen, og lad det køle helt af.
  • Når granolaen er afkølet, brækkes den i stykker af ønsket størrelse, og blandes sammen med morbær og grysetørrede granatæblekerner.
  • Kom granolaen i en lukket beholder, og brug den som topping på koldskålen, greenies, smoothies og chiagrød, eller spis den med plantemælk på eller drysset på en salat. Det er overraskende godt!
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^