Dekorative påskeæg
Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Påskeæg i metal
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste
Redaktionen

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Sådan vælger du en god vandmelon

Det er en ærgelig oplevelse, når man ind imellem får slæbt en stor vandmelon hjem, blot for at finde ud af at den er melet og uden smag. Men der er god hjælp at hente med tips fra melonkendere.

  • Rund eller oval?
    Vandmeloner fås ovale eller runde. Den ovale er ofte mere vandig, mens den runde har en mere koncentreret og sødere smag.
  • Vægt
    En moden vandmelon er saftig og tung. Løft melonerne og snup den, der føles fast og tung i forhold til størrelsen.
  • Stilken
    Modsat mange andre frugter og grøntsager, så fortsætter modningen ikke, når melonen er plukket. Se efter om melonen stadig har en stump af sin stilk. En hård, grøn stilk indikerer, at vandmelonen blev høstet for nylig.
  • Den gule plet
    En moden vandmelon har en hvid eller gul plet på skallen, hvilket er det sted på melonens underside, hvor skallen har ligget på jorden. Hvis melonen ikke har en plet, er det sandsynligt, at melonen er høstet for tidligt.
  • Lyden af en god melon
    Nogen mener at kunne bedømme melonens modenhed ved at banke på skallen. Men nøjagtig hvilken lyd, der garanterer en god melon, er der delte meninger om. Der er dem, der mener at en god vandmelon skal have en hul lyd når man banker på den, mens andre mener den skal have en stump lyd.
  • Melonens farve
    En god vandmelon har en dyb grøn farve med lyse kontraststriber. Er skallen den grønne farve lysere, så har melonen sandsynligvis ikke være helt moden, da den blev plukket. En god vandmelon kan være lidt falmet i farven, hvilket blot skyldes at den har fået godt med sol.

Anden nyttig viden om vandmeloner

  • En vandmelons holdbarhed afhænger af, hvornår den blev plukket, og hvordan den opbevares. Er melonen hel, kan den holde 2-3 uger i køleskabet, er melonen skåret og pakket i plastbeholder holder den 2-3 dage i køleskabet.
  • Mens sukkermeloner mister smag, når de afkøles, så bliver vandmelon sødere i kulden og er derfor en særlig forfriskende og lækker oplevelse, når den serveres isnende kold på en varm dag.
  • 90% af en vandmelon er vand og derfor er vandmelon en så fantastisk tørstslukker i sommervarmen. Vandmelon er en god kilde til især C-vitamin.
Opskrifter & råvarer
Bruschettas med friske eller ovntørrede tomater

I Italien nydes bruschetas og crostini som antipasto, dvs. forret, men det lille stykke brød med tomattopping er også et skønt indslag på frokostbordet fx sammen med grøn salat.

Den traditionelle bruchetta er med hvidløg, solmodne tomater, basilikum og parmesan eller mozzarella, men kan også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet sommerlaks, baguette med kryddersmør og cremet agurkesalat

Grillede laksestykker er en skøn sommerdelikatesse. Nyd den med et stykke friskbagt baguette, hjemmerørt kryddersmør og en cremet agurkesalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pandekager med hjemmelavet vaniljeis og friske brombær

Brombær er i sæson og en helt enestående mundfuld sammen med lun pandekage og iskold, hjemmelavet vaniljeis.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag?

Sommern har ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro.

Tove Færch fra Karolines Køkken giver her opskriften på, hvordan du hurtigt kan lave den perfekte, hjemmelavede...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lune snegle med blåbær

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Shopping Nyheder
Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Nye Bøger
Shopping
^