Skinkesteg med bulgur-Otto og smørstegte porrer på salat.
Skinken
1 skinke,
2 fed hvidløg skåret i splitter,
2 spsk sennep,
2 spsk ahornsirup,
1 spsk citronsaft,
1 finthakket chili,
salt og peber fra kværn.
Stik nogle lommer ud i skinken og stik hvidløgssplitterne ned i dem. Rør resten sammen og smør det på. Steg skinken ved 200C i 30 min. eller efter anvisningen på emballagen (alt efter str.) i en jerngryde/ stegeso/ fad med lidt vand i bunden og låg. Dyp den med væden jævnligt. Lad den brune uden låg det sidste kvarter. Server 270g.
Bulgur-Otto
1 løg,
1 tsk smør,
2 finthakkede gulerødder,
1 dl bulgur,
2 dl hvidvin,
2 dl god suppe/ fond,
salt, peber fra kværn eller ½ finthakket chili.
Sauter løget i smørret, tilsæt gulerod og vend rundt. Tilsæt bulguren og hæld vinen på og rør rundt mens den reduceres, hæld så suppen på mens den reduceres, det tager 10-15 min. Den må gerne være lidt cremet i konsistensen. Smag til med salt og chili.
Porrer
1 spsk smør,
2 porrer i skiver,
salt og peber fra kværn,
salat i passende mængde og stykker.
Smelt smørret, tilsæt porrerne og rist dem. Rist dem evt. til de begynder at blive mørke, det smager skønt da de bliver let søde i smagen. Krydder med salt og peber. Anret salaten på et fad og drys porrerne ud over – husk væden fra porrerne, hvis der er noget, til at hælde ud over salaten.