Ahornsirup glaseret skinke med kartofler
1 lille skinke,
3 spsk ahornsirup,
3 spsk. sennep,
1 spsk timian,
5 kartofler på str. med æg,
2 løg i kvarter
Rids skinken på kryds og tværs.
Rør de øvrige ingredienser og smør det på skinken. Steg den i en gryde med låg – evt. smedejern – sammen med kartofler og løg i bunden i ovnen i ca. 1 times tid alt efter skinkens størrelse ved 220C. Skinke og kartofler vendes jævnligt rundt i siruppen. Tag låget af det sidste kvarters tid og lad steg og kartofler tage farve. Server 270g af kødet og 3 spsk af suppen fra skinken.
Resten af kødet gemmes til pålæg eller fryseren.
Råstegt courgette og majs
1 courgette i store tern,
majs fra 1 kolbe,
2 tsk olie,
1 lille fed presset hvidløg,
1 spsk balsamico/anden eddike,
salt og peber fra kværn
Kog majskolben i letsaltet vand i 10 min.
Skær majsene fra. Sauter majs og courgette i olien og lige inden de begynder at tage farve tilsættes hvidløg og sauterer i et par min.
Tilsæt eddike og salt og peber.