Tzatziki 

Den græske klassiker er et særlig godt match til sommermaden, hvor der lige mangler en dressing med en frisk og krydret hvidløgssmag. Tzatziki er både godt til grillet fisk og -kylling såvel som til salater - eller på et stykke godt brød.

Ingredienser

  • 2 1/2 del græsk yoghurt eller 1/2 l yoghurt naturel
  • 1 agurk
  • 2-4 fed hvidløg (afhængig af løgets størrelse og din smag)
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. dild og citron

Opskrift 

  • Hvis der bruges almindelig yoghurt natural fremfor græsk yoghurt, så skal den dryppe af i et kaffefilter et par timer inden den bruge i tzatzikien. 
  • Skræl agurken og riv den på den grove side af råkostjernet. Pres væden ud. 
  • Knus eller finhak de pillede hvidløgsfed og bland dem med agurken.
  • Rør hvidløg og agurk i yoghurten og smag til med salt, friskkværnet peber samt evt. dild og citron.
  • Lad tzatzikien stå og trække i køleskabet i 1-2 timer før servering.


Fakta om hvidløg
Hvidløg er en af vore ældste kulturplanter og kommer oprindeligt fra Central-Asien. Den er sammensat af flere små løg inde i en tør skal, som enten er hvid, eller har lilla og hvide striber. De små løg kaldes fed.
Hvidløg indeholder B- og C-vitaminer og mineraler som fosfor, kalsium og magnesium. Frugtkødet er saftigt med en udpræget smak og duft. Hvidløg skrælles før brug og er en fin smagstilsætning til pasta, supper, gryderetter, saucer, mayonnaise og dressinger - for ikke at glemme lammestegen.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^