Ingredienser
- 2 1/2 del græsk yoghurt eller 1/2 l yoghurt naturel
- 1 agurk
- 2-4 fed hvidløg (afhængig af løgets størrelse og din smag)
- ½ tsk salt
- Friskkværnet peber
- Evt. dild og citron
Opskrift
- Hvis der bruges almindelig yoghurt natural fremfor græsk yoghurt, så skal den dryppe af i et kaffefilter et par timer inden den bruge i tzatzikien.
- Skræl agurken og riv den på den grove side af råkostjernet. Pres væden ud.
- Knus eller finhak de pillede hvidløgsfed og bland dem med agurken.
- Rør hvidløg og agurk i yoghurten og smag til med salt, friskkværnet peber samt evt. dild og citron.
- Lad tzatzikien stå og trække i køleskabet i 1-2 timer før servering.
Fakta om hvidløg
Hvidløg er en af vore ældste kulturplanter og kommer oprindeligt fra Central-Asien. Den er sammensat af flere små løg inde i en tør skal, som enten er hvid, eller har lilla og hvide striber. De små løg kaldes fed.
Hvidløg indeholder B- og C-vitaminer og mineraler som fosfor, kalsium og magnesium. Frugtkødet er saftigt med en udpræget smak og duft. Hvidløg skrælles før brug og er en fin smagstilsætning til pasta, supper, gryderetter, saucer, mayonnaise og dressinger - for ikke at glemme lammestegen.