Tun i krydderurter

Tun i krydderurter 

En rigtig forårsopskrift med tun, artiskok, peberfrugt - og skønne friske krydderurter ...

Fisk er sundt og har et højt indhold af vigtige næringsstoffer og er rige på D-vitamin, jod og selen. Danskerne er blevet bedre til at inkludere fisk i deres kost, ikke bare fordi fisk er sundt, men også fordi det, vel tilberedt, smager fantastisk. Prøv f.eks. denne forårs-fiskeret:

TUN I KRYDDERURTER
Personer: 4

Du skal bruge:
• 2 røde peberfrugter
• 4 tomater
• 2 spsk olivenolie
• 300 g perlebyg
• 1 spsk vineddike
• 1 dåse artiskokhjerter
• 4 tunbøffer ca. 500 g
• 1 lille bundt persille
• 1 bundt purløg
• 3 spsk olivenolie
• 2 tsk blandede peberkorn (røde, hvide, grønne, sorte)
• 1 spsk olivenolie
• 1 spsk citronsaft
• 1 tsk revet citronskal
• ½ tsk flagesalt

Sådan gør du:
•Tænd ovnen på 250 grader
•Smør peberfrugterne ind i olie, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Skær tomaterne i kvarte, og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne. Dryp tomaterne med olie.
•Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. Vend peberfrugterne hvert 5. min., så de bliver bagt på alle sider.
•Kog perlebyg i rigeligt vand med salt i det antal min., som er angivet på pakken. Hæld de færdige perlebyg op i en sigte, og lad dem dryppe af.
•Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af. Fjerne stilk og kerner, og skær peberfrugterne i brede strimler.
•Vend perlebyggene forsigtigt med 1 spsk olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter i kvarte. Smag til med salt og peber.
•Hak purløg og persille meget fint, og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk salt.
•Vend alle siderne af tunbøfferne i krydderurterne.
•Varm olien op til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune.
•Skær tunbøfferne ud i skiver på skrå, og anret dem på tallerkener.
•Stød peberkornene groft i en morter eller med bagsiden af en kniv på skærebrættet.
•Bland citronsaft og olivenolie, og hæld over tunen
Drys med peber, citronskal og salt, og servér med godt brød.

Tip: I stedet for perlebyg kan du anvende parboiled spelt.

Opskriften er udarbejdet af 2 gange om ugen. Find flere herlige opskrifter med fisk på

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^