"Denne ret lærte jeg af en vestafrikaner fra Østerbro i København. Han mente bestemt, at den burde kunne erstatte danskernes favoritgryderet over dem alle, nemlig spaghetti bolognese." fortæller Timm. "Det bli’r nok svært at få gennemført, men faktisk er retten nemmere at lave end en ”bolo” og smager helt utrolig godt. Den fungerer, præcis som bolognesen, også fint med de grøntsager, du lige har i køleskabet."
4 personer
Ingredienser:
- 1 hel kylling, skåret i 8-10 dele
- cayennepeber eller paprika
- solsikkeolie til at stege i
- 1 spsk tomatpuré
- 1 ds tomater, hakkede og flåede
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 4 laurbærblade
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 200-250 g ikke for sød peanutbutter
- 1 l tynd kyllingefond (eller bare vand)
- 3 gulerødder, skåret i 2-3 cm tykke skiver
- 1 squash, skåret i tern på 2 x 2 cm
- ½ butternut-græskar, skåret i tern på 2 x 2 cm
- 1 løg
- frisk chili efter smag, hakket
Sådan gør du:
- Krydr dine kyllingestykker med salt, peber og eventuelt cayennepeber eller paprika. Varm en god sjat olie op i en stor gryde, og brun kyllingestykkerne godt af.
- Tilsæt tomatpuré, og lad den stege med i 2-3 minutter.
- Tilsæt så dåsetomater, ingefær, laurbærblade og hvidløg, og lad det koge med i 3-4 minutter.
- Tilsæt peanutbutter.
- Når den er rørt ud, og saucen er blevet tyk, hælder du fond på sammen med resten af grøntsagerne, og det hele simrer i 20-30 minutter.
- Du kan tilføje frisk, finthakket chili sammen med fonden, alt efter smag og vovemod. Alternativt kan man også sagtens lave en chilisauce ved siden af og lade folk selv bestemme, hvor meget de kan tåle.
- Server retten varm med ris og et drys friske urter som persille eller koriander.