Thailandsk fiskesuppe

Thailandsk fiskesuppe 

I denne uge får du opskriften på en skøn thailandsk fiskesuppe med ingefær og koriander - og grahamsbrød...

I denne uge får du opskriften på en skøn thailandsk fiskesuppe med ingefær og koriander - og grahamsbrød...

Suppen

Ingredienser
• 300g blandet fisk/skaldyr i mundrette stykker
• 2 tsk olie
• 1 løg i strimler
• 2 tsk finthakket ingefær
• 2 fed presset hvidløg
• 1 spsk mild karry (eller efter smag)
• 1 strøgen spsk stødt koriander
• 200g gulerødder i skiver eller julienne
• 200g savojkål uden stilk
• 150g kokosmælk
• 6 dl vand eller fiskefond
• saft fra ½ citron
• 2 spsk æblegele
• salt, peber fra kværn

Tilberedning
Sauter løget i olien til det bliver glasklart. Tilsæt så hvidløg og ingefær, dernæst karry og koriander, rør rundt og tilsæt så gulerødder og savojkål. Hæld kokosmælk, væde/fond, citron, æblegele, salt og peber ved og lad suppen simre igennem ved middel varme i ca. 15-20 min. Smag suppen til med æblegele, salt, hvidløg, ingefær, karry og koriander, så den får din smag. Når den smager perfekt lægges fisken forsigtigt ovenpå suppen, som simrer videre ved svag varme i 5-7 min.

Grahamsbrød

Ingredienser
• 7½ dl vand
• 2 spsk ahornsirup/honning/sukker
• 2 spsk salt
• ¼ pk. gær
• 700g hvedemel
• 500g grahamsmel

(Hvis man har birkes, sesam- eller hørfrø så tilsæt gerne 100g af det)

Tilberedning
Vand, sirup, salt og gær opløses. Tilsæt melet. Ælt dejen som er klæg. Lad den hæve i køleskab i min. 7 timer. Alt dejen og fordel den i 2 bagepapirs-forede bageforme. Stil dem til efterhævning ca. 1 time (de må ikke falde sammen) og bag dem ved 200C i ca. 35-45 min alt efter ovnens formåen. Straks efter bagning tages brødene ud af formene så de ikke bliver fugtige af dampen. Stil dem til afkøling på en bage rist. Server 2 skiver brød.


Udarbejdet af

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^