Thailandsk fiskesuppe

Thailandsk fiskesuppe

Thailandsk fiskesuppe 

I denne uge får du opskriften på en skøn thailandsk fiskesuppe med ingefær og koriander - og grahamsbrød...

I denne uge får du opskriften på en skøn thailandsk fiskesuppe med ingefær og koriander - og grahamsbrød...

Suppen

Ingredienser
• 300g blandet fisk/skaldyr i mundrette stykker
• 2 tsk olie
• 1 løg i strimler
• 2 tsk finthakket ingefær
• 2 fed presset hvidløg
• 1 spsk mild karry (eller efter smag)
• 1 strøgen spsk stødt koriander
• 200g gulerødder i skiver eller julienne
• 200g savojkål uden stilk
• 150g kokosmælk
• 6 dl vand eller fiskefond
• saft fra ½ citron
• 2 spsk æblegele
• salt, peber fra kværn

Tilberedning
Sauter løget i olien til det bliver glasklart. Tilsæt så hvidløg og ingefær, dernæst karry og koriander, rør rundt og tilsæt så gulerødder og savojkål. Hæld kokosmælk, væde/fond, citron, æblegele, salt og peber ved og lad suppen simre igennem ved middel varme i ca. 15-20 min. Smag suppen til med æblegele, salt, hvidløg, ingefær, karry og koriander, så den får din smag. Når den smager perfekt lægges fisken forsigtigt ovenpå suppen, som simrer videre ved svag varme i 5-7 min.

Grahamsbrød

Ingredienser
• 7½ dl vand
• 2 spsk ahornsirup/honning/sukker
• 2 spsk salt
• ¼ pk. gær
• 700g hvedemel
• 500g grahamsmel

(Hvis man har birkes, sesam- eller hørfrø så tilsæt gerne 100g af det)

Tilberedning
Vand, sirup, salt og gær opløses. Tilsæt melet. Ælt dejen som er klæg. Lad den hæve i køleskab i min. 7 timer. Alt dejen og fordel den i 2 bagepapirs-forede bageforme. Stil dem til efterhævning ca. 1 time (de må ikke falde sammen) og bag dem ved 200C i ca. 35-45 min alt efter ovnens formåen. Straks efter bagning tages brødene ud af formene så de ikke bliver fugtige af dampen. Stil dem til afkøling på en bage rist. Server 2 skiver brød.


Udarbejdet af

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^