Selvom spidskålen er kendt som sommerkål, så betyder dens voksende popularitet, at supermarkederne sælger spidskål helt indtil sidst på efteråret, hvor frosten får bid i afgrøderne.
Spidskål er et hit blandt kokke
En af årsagerne til spidskålens popularitet er, at kokkene landet over roser spidskålen både i madprogrammer, kogebøger og magasiner. Det betyder, at flere får øjnene op for den sunde spidskåls mange anvendelsesmuligheder i madlavningen.
Udover at sætte bid i salater, egner spidskålen sig både til stuvning, som fyld til supper eller som tilbehør til kød eller fisk, hvor den for eksempel kan smørdampes eller svitses gylden på panden.
Opskrift: Thaicurry med spidskål
Thaicurry er helt genial til fx grillet kyllingebryst. Ingredienserne er billige, og tilberedningstiden er kun 30 minutter.
4 personer
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1 ds. light kokosmælk
- 1 limefrugt
- 2 spsk grøn carrypaste
- 4-5 forårsløg
Fremgangsmåde
- Tag 4 hele blade af kålen, skyl og gem dem.
- Snit spidskålen i strimler på tværs. Skyl dem.
- Kog kokosmælken op.
- Kom currupaste i. Kom den snittede spidskål og de hele blade i.
- Kog det sammen ca. 5 min.
- Smag til med limesaft, salt og peber samt evt. lidt sukker.
- Kom kålen i en skål eller på tallerkner, brug de hele blade som bund. Pynt med snittet forårsløg.
Kilde: Sæson