Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt. (4826 kJ / 1146 kcal).
Stegt fisk
- 350g ising filet,
- olie til stegning,
- citronsaft,
- 1tsk (eller efter smag) af det gule af citronskallen - fintreven,
- salt og peber,
- persille
Varm olien på en teflonpande og læg fisken på. Krydder med salt, peber og citronskal. Steg i et par minutter på hver side til fisken føles fast. Dryp med citronsaft. Tag straks fisken af panden og drys med al den persille du ønsker.
Tomatiseret kartoffelmos
- 5 kartofler á 60g,
- 1 stor porre i skiver,
- 1 tsk olie,
- oregano efter smag,
- 2 spsk friskost naturel eller med hvidløg,
- 2 fed presset hvidløg,
- 2-3 dl flået tomat,
- ½ tsk sukker,
- 1 spsk citronsaft,
- salt og peber,
- persille
Kog kartoflerne helt møre. Mos dem og vend friskosten i og rør rundt til den er smeltet. Sauter porre og oregano i olien - til sidst med hvidløget til det klares i farven. Hæld flået tomat, sukker, salt, peber og citron ved. Lad den simre og smag til. Til sidst vendes mos og tomat sammen, smag til igen. Serveres på fad og pyntes med persille.
Lun rødbede med smeltet smør og salt
- 250g skrællede rødbeder,
- 1 spsk smør, sydesalt, evt. persille
Skær rødbederne i halve og læg dem på bagepapir. Bag dem ved 200C i ca. ½ time eller efter størrelsen indtil de er så møre som man kan lide dem. Server dem med en lille smørklat på stykke og drys med salt – evt. sydesalt. Drys gerne med persille.
Kategori: Opskrifter & råvarer
