Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse

Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse 

Én gang ugentligt går Kostkompagniets kokke og diætister i køkkenlaboratoriet og eksperimenterer med det smagsfulde køkken...

Høj smag
Én gang ugentligt går Kostkompagniets kokke og diætister i køkkenlaboratoriet og eksperimenterer med det smagsfulde køkken. Vi arbejder især meget med tilberedningsmetoden: Hvordan bevarer vi råvarens smag og hvordan forstærker vi synergieffekter mellem ingredienserne.

Fedt hvor det er fedest
Vi koncentrerer os meget om at bruge fedtstoffer der hvor de gavner retten mest. Alle fedtholdige råvarer kan erstatte traditionelle fedtstoffer. Eks, Kokosmælk i stedet for fløde, avocado i stedet for alm. olie, aromatiske olier i stedet for alm. olier, olie i stedet for smør, mayonnaise i stedet for alm. olie osv.

Eksperimenter gerne selv
Prøv at tænke i alternativer: Kan alm. remouladeingredienser erstattes af andre ingredienser. Pesto kan laves af andre mere utraditionelle urter eller grøntsager. Hvorfor ikke lave vinaigretter af alle mulige meget finthakkede grøntsager. Kan fars suppleres med grønsagsfars osv.

Slank med slankekassen
Grunden til vi gør det er helt enkel. Vi vil give dig lyst til at gå i køkkenet og lave et dejligt måltid hverdagsmad. Og ikke nok med det. Der er oven i købet lavet studier i både ind- og udland der viser, at folk der er i stand til at lave sig et godt måltid mad i langt højere grad bevarer sin normalvægt. Og det er jo fint, når du har tabt dig med slankekassen og herigennem har lært at lave god mad.

Og det understøttes jo også perfekt af at andre studier der viser, at i jo højere grad du stimulerer de fire smagscentre på tungen, som er vist på illustrationen her oven over, des mere tilfredsstillet er du.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^