Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse

Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse

Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse 

Én gang ugentligt går Kostkompagniets kokke og diætister i køkkenlaboratoriet og eksperimenterer med det smagsfulde køkken...

Høj smag
Én gang ugentligt går Kostkompagniets kokke og diætister i køkkenlaboratoriet og eksperimenterer med det smagsfulde køkken. Vi arbejder især meget med tilberedningsmetoden: Hvordan bevarer vi råvarens smag og hvordan forstærker vi synergieffekter mellem ingredienserne.

Fedt hvor det er fedest
Vi koncentrerer os meget om at bruge fedtstoffer der hvor de gavner retten mest. Alle fedtholdige råvarer kan erstatte traditionelle fedtstoffer. Eks, Kokosmælk i stedet for fløde, avocado i stedet for alm. olie, aromatiske olier i stedet for alm. olier, olie i stedet for smør, mayonnaise i stedet for alm. olie osv.

Eksperimenter gerne selv
Prøv at tænke i alternativer: Kan alm. remouladeingredienser erstattes af andre ingredienser. Pesto kan laves af andre mere utraditionelle urter eller grøntsager. Hvorfor ikke lave vinaigretter af alle mulige meget finthakkede grøntsager. Kan fars suppleres med grønsagsfars osv.

Slank med slankekassen
Grunden til vi gør det er helt enkel. Vi vil give dig lyst til at gå i køkkenet og lave et dejligt måltid hverdagsmad. Og ikke nok med det. Der er oven i købet lavet studier i både ind- og udland der viser, at folk der er i stand til at lave sig et godt måltid mad i langt højere grad bevarer sin normalvægt. Og det er jo fint, når du har tabt dig med slankekassen og herigennem har lært at lave god mad.

Og det understøttes jo også perfekt af at andre studier der viser, at i jo højere grad du stimulerer de fire smagscentre på tungen, som er vist på illustrationen her oven over, des mere tilfredsstillet er du.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^