Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine, bittersøde cranberry sauce er det perfekte match til Thanksgiving middagen, men egner sig også til fx skinke, stegt and eller indiske karryretter.

Hvis du har lyst til at smage den herlige delikatesse, så får du her opskrifter på en lun tranebærsyltetøj med rødvin og varme krydderier, og en kold traneværsovs med rå tranebær.

Tranebærsyltetøj med rødvin og varme krydderier

Ingredienser:

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 340 g friske eller frosne tranebær
  • 150 g rørsukker
  • 2 dl rødvin
  • 1 stor kanelstang
  • 2-3 skiver frisk ingefær på 1?2 cm’s tykkelse
  • En knivspids cayennepeber

Sådan gør du:

  • Vask appelsinen, og skær et bredt bånd appelsinskal fra toppen og nedefter med en skarp grøntsagskniv.
  • Kom alle ingredienserne sammen med appelsinskallen op i en lille gryde, og lad tranebærrene fa et hurtigt opkog.
  • Kog i yderligere ca. 30 minutter ved svag til middel varme, indtil tranebærrene er bløde, og rødvinen er kogt ind og sirupsagtig.
  • Fisk ingefær og kanel op, og smag evt. til med mere sukker, hvis du synes, det er nødvendigt.
  • Kom tranebærsyltetøjet op i en skal, dæk med køkkenfilm, og stil det på køl.
  • Serveres ved stuetemperatur.

 

Rå tranebærsovs

Ingredienser:

  • 340 g friske eller frosne tranebær
  • 2,5 dl rørsukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. appelsinmarmelade

Sådan gør du:

  • Skræl appelsinen, og fjern eventuelle kerner.
  • Kom tranebær i foodprocessoren med appelsinkødet, og hak det meget fint.
  • Tilsæt sukker og appelsinmarmelade, og blend det sammen.
  • Kom sovsen op i en skål, dæk med køkkenfilm, og stil den i køleskabet i 1 time for at udvikle smag.
  • Server den kold.

Opskrifterne

De to opskrifter på Cranberry Sauce er fra den inspirerende kok og kogebogsforfatter Birgitte Kampmanns kogebog 'Mine amerikanske køkkennoter'.

Følg Birgitte på Instagram.com/mykitchennotes

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^