"Det er måske en tilsnigelse at kalde det salat, for bortset fra det afsluttende granatæblekernedrys er grøntsagerne bagt" siger Camilla Plum. "Men tilberedninger som denne kaldes salat i hele mellemøsten. Det er en meget smuk salat med alle de røde farver, og en kærkommen syrligtsød og rigtsmagende kontrast til fed mad."
Salaten er således det perfekte match til fx juleanden, men kan også fungere som dejlig forret med brød til.
"Grøntsagerne kan bages i god tid, men både granatæblesiruppen og kernerne skal først over i absolut sidste øjeblik" siger Camilla Plum.
Til 8 personer
Ingredienser
- 4 røde pebre, i kvarter, uden kernehus
- 2 hele radicchiosalat, i kvarter
- 6 fed hvidløg, pillede
- 500 g små blommetomater, i hel figur
- 3-4 hele, røde chili - Hele, dvs. ikke skåret over!
- 6 rødløg, pillede og i kvarter på højkant
- to håndfulde tørrede, semi dried meget røde tomater
- 1,5 dl olivenolie
- 4 kviste frisk rosmarin i hele træstammer
- 1 spsk groft salt
- 1 tsk. knust sort peber
Efter bagningen
- Røde frø af et granatæble
- 0,5 dl granatæblesirup - Fås i Camilla Plums netbutik på Fuglebjerggaard.dk
Tilberedning
- Bland det hele grundigt så alt er dækket af olie og salt, og bag i ovnen ved 160 grader til alt er mørt, let karamelliseret og fantastisk.
- Køl af og dryp og drys med granatæblesirup og kernerne.
Hvis man absolut ikke kan skaffe granatæblesirup kan en blanding af 2 spsk soya, 2 spsk honning og saft af en halv citron gøre det.