particle filter phd thesis argumentative words
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Sæson: Kender du dine rødder?
Reddaktionen

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om februars rodfrugter, hvordan de kan bruges i madlavningen samt nogle nemme tricks til, hvordan man får én mere om dagen.

Pastinak eller persillerod?

De to rødder ligner hinanden til forveksling. Men det er muligt at kende forskel på de to rødder med huskereglen 'Pastinakken skal ned med nakken'. Pastinakken har desuden en dyb rand i toppen, som persilleroden ikke har...

  • Persilleroden er mere fast og har en anderledes smag end den sødere pastinak.
  • Pastinakker har en sød, mild og nøddeagtig smag af selleri.
  • Persillerod bliver sprød og knasende, når den tilberedes.
  • Pastinakker får en sej midte, hvis de er for store. Derfor hellere to små end en stor.

Vidste du det om de knudrede jordskokker?

De knudrede jordskokker kan være lidt af en udfordring i køkkenet, da de kan være svære at få rene, men fortvivl ej. De små knolde har en vidunderlig nøddeagtig smag, der giver et helt særligt pift til dine retter.

  • Jordskokken er i familie med solsikken. Ja, blomsten.
  • Jordskokker indeholder langt mindre stivelse end kartofler. Det gør dem til et godt alternativ, hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne.
  • Når jordskokker er skrællet, bliver de hurtigt brune - men det kan man undgå ved at dryppe lidt citronsaft over.

Nye oplevelser med farvede gulerødder

Med farvede gulerødder, der findes både hvide, orange, gule, lilla og røde, kan du sætte fantastisk kulør på salaten og de stegte rodfrugter.

  • De gule, orange og røde gulerødder får deres farver fordi de indeholder karoten
  • De lilla gulerødders farve skyldes indholdet lycopen og anthocyaniner, som er naturlige farvepigmenter, der også giver tomater, vandmeloner, grapefrugter og papaya, deres farve.
  • Hvide gulerødder har ingen farvestoffer, hvorfor de er naturligt hvide.
  • De farvede gulerødder egner sig oftest bedst til at spise i rå tilstand. Hvis man vælger at koge rødderne, specielt de lilla, kan man tilsætte lidt eddike eller citronsaft til kogevandet for at undgå at de mister farven under tilberedningen.

En hårdfør rod

Med knoldselleri er der en stor smagsmæssig forskel på, om du spiser det råt eller tilberedt. Ved at
tilberede knoldselleri opnår du en mere fyldig, mild og sød smag. Sammenlignet med andre
rodfrugter kræver knoldselleri kun kort tilberedningstid for at blive blød og lækker.

  • Knoldselleri opbevares bedst køligt og har en meget lang holdbarhed på op til 3-4 måneder
  • Knoldselleri kan det samme som andre rødder og kartofler og dermed kan du både lave knoldselleri-røsti, fylde knoldselleri i æggepandekage, knold-sellerismørrebrød, knoldsellerimos, knoldselleri i tynde skiver på pizza, i suppe, saucer, som jævner.
  • Knoldselleri er spækket med vidunderlig smag og en fantastisk konsistent, som kan virkelig meget. Fx er helbagt knoldselleri herligt og passer godt ind i alskens måltider.

Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Shopping Nyheder
Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^