Det skal du bruge til 4 personer
300 g Tulip bacontern
2 løg
4 fed hvidløg
1 1/2 liter hønse- eller grøntsags bouillon
400 g risottoris
4 dl hvidvin
200 g spinatspireblade
200 g friskreven parmesanost
Salt
Friskkværnet peber
Bredbladet persille
Skiver af brød
Sådan gør du:
Steg Tulip baconternene sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
Afdryp de stegte Tulip bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
Pil og hak løg og hvidløg. Hæld stegefedtet tilbage på panden.
Svits løg, hvidløg og risottoris gyldne i stegefedtet.
Tilsæt hvidvin, og lad hvidvinen blande sig med risene og fordampe.
Tilsæt de stegte Tulip baconstykker.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og lad risene simre til bouillonen er kogt ind.
Skyl spinaten og slyng den tør. Vend spinat og friskrevet parmesan i risottoen og lad den falde sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
BACON
Opskriften er fra bogen "BACON" - der er udgivet i november i forbindelse med Tulips 125 års fødselsdag. Bogen indeholder en lang række lækre, spændende opskrifter med bacon inspireret fra flere lande.
En herlig sag!