Ras el hanout - Smagen af Marokko
Lav din egen ras el hanout
Rist alle de hele krydderier på en tør, varm pande, til de begynder at dufte. Tag dem af varmen og stød dem i en morter sammen med de stødte krydderier. Prøv dig frem, opfind din egen krydderiblanding - og husk at notere, hvilke krydderier, du tilføjer og hvor meget der tilføjes.
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 tsk frø fra kardemommekapsler
- 2 stk hel spidskommen
- 1/2 tsk revet muskatnød
- 1 tsk stødt kanel
- 1 stk sort peberkorn
- 4 stk hele korianderfrø
- 2 stk hele anisfrø
- 2 stk hele fennikelfrø
- 1 1/2 tsk nelliker
- 2 tsk stødt chili
- 1 1/2 tsk stødt allehånde
- 2 stk laurbærblade
- 1 tsk ingefær
- 4 spsk tørrede rosenblade
- 1 tsk lavendelblomst