Blandt grøntsager, der egner sig til råsyltning er fx gulerødder, rødløg, fennikel, radisser, kålstok, enten i hver sin syltning eller sammen. Ved at råsylte grøntsagerne bevarer de deres sprødhed og bid, til gengæld er holdbarheden for råsyltede grøntsager max 1-2 uger.
"Råsyltede grøntsager smager vanvittigt godt og syltelagen kan krydres på mange måder" siger Camilla Plum, som her deler sin opskrift på råsyltede sprøde grøntsager med citron, ingefær og hvidløg.
"Dét er en god og alsidig lage, men man kan fx også tilberede en mere japanskinspireret version med en citruslage med citronduftende krydderurter som citronverbena, citrongræs, limeleaves, citrontimian, og sezhuanpeber. Prøv også en lage med anis, fennikelfrø, stjerneanis og lidt sløret lakridsrod, eller bare et klassisk syltekrydderi med gul sennep, lang peber, laurbær, dildkroner, chili og allehånde eller nelliker samt frisk rå peberrod til allersidst. Det er dejligt."
Hvis du kommer røde rødbeder eller mørke gulerødder i, så får de råsyltede grøntsager den flotteste røde farve. Man kan også tiføje lidt frisk gurkemejerod sammen med ingefær og få et knaldgult resultat.