Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Blandt grøntsager, der egner sig til råsyltning er fx gulerødder, rødløg, fennikel, radisser, kålstok, enten i hver sin syltning eller sammen. Ved at råsylte grøntsagerne bevarer de deres sprødhed og bid, til gengæld er holdbarheden for råsyltede grøntsager max 1-2 uger.

"Råsyltede grøntsager smager vanvittigt godt og syltelagen kan krydres på mange måder" siger Camilla Plum, som her deler sin opskrift på råsyltede sprøde grøntsager med citron, ingefær og hvidløg.

"Dét er en god og alsidig lage, men man kan fx også tilberede en mere japanskinspireret version med en citruslage med citronduftende krydderurter som citronverbena, citrongræs, limeleaves, citrontimian, og sezhuanpeber. Prøv også en lage med anis, fennikelfrø, stjerneanis og lidt sløret lakridsrod, eller bare et klassisk syltekrydderi med gul sennep, lang peber, laurbær, dildkroner, chili og allehånde eller nelliker samt frisk rå peberrod til allersidst. Det er dejligt."  

Hvis du kommer røde rødbeder eller mørke gulerødder i, så får de råsyltede grøntsager den flotteste røde farve. Man kan også tiføje lidt frisk gurkemejerod sammen med ingefær og få et knaldgult resultat.

Camillas opskrift

Her får du Camilla Plums tips til hurtig og nem råsyltning af grøntsager.

Ingredienser

  • 1 kg grøntsager
  • Eddikesirup:
    2 citroner - saft + fintskåret skal
    4 dl æbleeddike
    500 g rørsukker
    5 fed hvidløg i tynde skiver
    2-3 tørrede chili
    50 g frisk ingefær i tynde skiver
    Evt. lidt frisk gurkemeje

Opskrift

  • Kom alle ingredienser til siruppen i en gryde. Ingefær skal i rå til allersidst. Lad det koge til sukkeret er opløst.
  • Skær grøntsagerne papirstyndt på langs. Det gøres bedst med et mandolinejern.
  • Hæld lagen, mens den er varm, men ikke kogende, over grøntsagerne.
  • Prop grøntsagerne ned unde lagen.
  • Læg ingefær øverst, når grøntsager og lage er kølet af.
  • For at opnå optimal smag og konsistens, har de råsyltede grøntsager godt af at stå natten over.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^