Ovnbagt rødtunge med friske tomater 

Rødtungen er ikke kun en skøn spise, men samtidig en sund og mager fisk, rig på selen, som er et livsvigtigt sporstof, der modvirker en række alvorlige sygdomme som fx cancer og hjerte-karlidelser. Rødtungen gør sig blandt andet rigtig godt i selskab med friske, bagte tomater.

Til 4 personer

 

Ingredienser

  • 500 g rødtungefilet
  • 3-4 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 4 friske tomater
  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 appelsin
  • 1 håndfuld basilikumblade 

Tilbehør

  • Frisk pasta
  • En stor skål blandet salat

Opskrift

  • Tænd ovnen på 180 grader C.
  • Rul rødtungefileterne løst sammen, og læg dem i et ildfast fad. Pensl fisken med et par tsk olie, og krydr med salt og peber.
  • Bag rødtungerne 10 min. i ovnen.
  • Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i skindet på toppen.
  • Kom tomaterne i kogende vand i 5 sek., og køl dem starks af under koldt vand.
  • Fjern skindet fra tomaterne, og skær hver tomat i 8 både.
  • Hak hvidløget fint, og lad hvidløg og tomater simre i 3 spsk olie i en gryde ved middelhøj varme i 4 min.
  • Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum, og lad saucen småkoge endnu 3 min.
  • Smag saucen til med salt. Hæld halvdelen af saucen over fisken. Servér resten af saucen i en varm skål til at komme over pastaen ved bordet.
  • Servér med frisk pasta og en stor skål salat. 

Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende filet af torsk, sej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, skærising, skrubbe, havkat, havtaske, hellefisk eller rødfisk.

Opskriften er udarbejdet af fiskebranchen, som inspirerer til mere fisk på bordet på deres kampagnesite 2 gange om ugen

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^