Hvor meget: 2 Portioner
Reel arbejdstid: 25 minutter
Samlet tilberedning: 30 minutter
Holdbarhed: Smager bedst med det samme, men kan også spises lun/stuekold
Ingredienser:
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 dl hvidvin
- ca. 4 dl grøntsagsbouillon
- 2 fed hvidløg - skåret i tynde skiver
- 2 (ca. 1 1/2 spsk) kviste rosmarin - kun bladene, finthakket
- 400 g frosne svampe
- 1 stor håndfuld finthakket estragon
- 4-6 spsk fintrevet pecorino eller parmesan
- Salt & friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Svits skalotteløg i halvdelen af olien et par minutter til de bliver klare og tilsæt perlebyggen.
- Når perlebyggen har suget al fedtstoffet op, tilsættes hvidvinen.
- Derefter tilsætter du bouillon lidt efter lidt under omrøring. Du behøver ikke røre i det hele tiden, men pas på, at det ikke brænder på, især når det suger al væden undervejs. Tilsæt cirka 1 deciliter ad gangen og tilsæt først den næste, når perlebyggen har suget al væden op. Det tager i alt 15-20 minutter og den totale mængde af væske afhænger lidt af, hvilken perlebyg du bruger.
- Knug så meget væde fra svampene som muligt, hvilket kun kan lade sig gøre, hvis de er tøet helt eller delvist op. Du kan også bruge dem direkte fra fryseren, så skal du bare undlade at bruge al bouillon, så orzottoen er ret tør, når du tilsætter svampene, idet de vil være lidt våde.
- Mens orzottoen koger, svitser du hvidløg i den resterende olie på en pande. Når det begynder at tage farve, tilsættes rosmarinen og det hele svitses yderligere et minut.
- Tilsæt svampene og svits 3-4 minutter, til de er gennemstegte.
- Smag til med salt og peber.
- Bland estragon og pecorino i den færdigkogte orzotto og tilsæt svampene.
Smag på livet, af Sandra Pugliese
Smag på Livet er en smuk bog med dejlige og sunde opskrifter vil være en god støtte i at få velsmagende og sund mad ind i hverdagen. Bogen er skrevet af er Sandra Pugliese, som er passioneret maddesigner og kogebogsforfatter, og er dedikeret til de mere end 230.000 danskere, som lever med en kræftsygdom eller er helbredt for kræft.
Det er vigtigt er at have redskaber til at leve et godt liv, ikke mindst når man har eller har haft en kræftsygdom, og her har maden stor betydning, både for livskvaliteten og for sundheden.
Smag på Livet er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og følger kostrådene om, at det er vigtigt at spise frugt, grønt og fuldkorn, og at fisk og fjerkræ bør foretrækkes.
De gode opskrifter i denne bog er ikke bare sunde, men de har også velsmag og synsindtrykket i fokus. Dermed kan det gode måltid være med til at give livskvalitet i hverdagen.