Orzotto
Orzotto 

Fra Sandra Puglieses kogebog "Smag på Livet", som er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, bringer vi her opskriften på en skøn Orzotto.

Hvor meget: 2 Portioner
Reel arbejdstid: 25 minutter
Samlet tilberedning: 30 minutter
Holdbarhed: Smager bedst med det samme, men kan også spises lun/stuekold

Ingredienser:

 • 1 stk finthakket skalotteløg
 • 1 dl hvidvin
 • ca. 4 dl grøntsagsbouillon
 • 2 fed hvidløg - skåret i tynde skiver
 • 2 (ca. 1 1/2 spsk) kviste rosmarin - kun bladene, finthakket
 • 400 g frosne svampe
 • 1 stor håndfuld finthakket estragon
 • 4-6 spsk fintrevet pecorino eller parmesan
 • Salt & friskkværnet peber

Sådan gør du:

 • Svits skalotteløg i halvdelen af olien et par minutter til de bliver klare og tilsæt perlebyggen.
 • Når perlebyggen har suget al fedtstoffet op, tilsættes hvidvinen.
 • Derefter tilsætter du bouillon lidt efter lidt under omrøring. Du behøver ikke røre i det hele tiden, men pas på, at det ikke brænder på, især når det suger al væden undervejs. Tilsæt cirka 1 deciliter ad gangen og tilsæt først den næste, når perlebyggen har suget al væden op. Det tager i alt 15-20 minutter og den totale mængde af væske afhænger lidt af, hvilken perlebyg du bruger.
 • Knug så meget væde fra svampene som muligt, hvilket kun kan lade sig gøre, hvis de er tøet helt eller delvist op. Du kan også bruge dem direkte fra fryseren, så skal du bare undlade at bruge al bouillon, så orzottoen er ret tør, når du tilsætter svampene, idet de vil være lidt våde.
 • Mens orzottoen koger, svitser du hvidløg i den resterende olie på en pande. Når det begynder at tage farve, tilsættes rosmarinen og det hele svitses yderligere et minut.
 • Tilsæt svampene og svits 3-4 minutter, til de er gennemstegte.
 • Smag til med salt og peber.
 • Bland estragon og pecorino i den færdigkogte orzotto og tilsæt svampene.


Smag på livet, af Sandra Pugliese

Smag på Livet er en smuk bog med dejlige og sunde opskrifter vil være en god støtte i at få velsmagende og sund mad ind i hverdagen. Bogen er skrevet af er Sandra Pugliese, som er passioneret maddesigner og kogebogsforfatter, og er dedikeret til de mere end 230.000 danskere, som lever med en kræftsygdom eller er helbredt for kræft.
Det er vigtigt er at have redskaber til at leve et godt liv, ikke mindst når man har eller har haft en kræftsygdom, og her har maden stor betydning, både for livskvaliteten og for sundheden.
Smag på Livet er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og følger kostrådene om, at det er vigtigt at spise frugt, grønt og fuldkorn, og at fisk og fjerkræ bør foretrækkes.
De gode opskrifter i denne bog er ikke bare sunde, men de har også velsmag og synsindtrykket i fokus. Dermed kan det gode måltid være med til at give livskvalitet i hverdagen.

Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^