Oksegryde
270g magert oksekød i tern eller mundrette stykker 1 tsk olie
2 løg i kvarter
2 fed presset hvidløg
1 tsk st. koriander
½ tsk st. spidskommen
ca. 3 dl vand
salt, peber fra kværn
2 spsk rosiner
1 æble i tern
Sauter kødet til det begynder at brune. Tilsæt så løg og hvidløg og sauter videre til kødet er brunet og løg og hvidløg klaret i farven. Tilsæt så krydderier, æbler, rosiner og vand. Lad retten simre i ½ times tid og smag til med salt, peber og de øvrige ingredienser. Hvis du har frisk koriander indenfor rækkevidde er det et himmelsk supplement til denne ret.
Savoykålssalat
100g tyndt snittet savojkål (for guds skyld uden stilken)
2 tsk mayonaise
2 spsk fromage frais
1-2 tsk reven løg (resten af løget kan gå med i gryderetten)
½ tsk sukker
2 tsk citronsaft
salt, peber fra kværn
1 knivspids presset hvidløg
Rør dressingen sammen og vend savojkålen i. Lad den meget gerne trække 1 times tid.
Ris
Server 1 dl ris kogt i 1½ dl vand med lidt salt til.
Kategori: Opskrifter & råvarer
