Ingredienser
- 150 g smør - eller hvis mælkefri 1 1/2 dl. flydende becel
- 3 dl sukker
- 3 æg
- 6 dl hvedemel
- 2 1/4 tsk bagepulver
- 2 1/4 dl mælk - eller hvis mælkefri 2 1/4 dl vand
Samt til æblefyld
- 6 æbler
- 4 ½ spsk sukker
- 1 spsk stødt kanel
Opskrift
- Rør alle ingridienser grundigt sammen
- Vask æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både
- Vend dem i sukker og kanel
- Vend 1/3 af æblerne i dejen
- Hæld dejen i en smurt, rapsstrøet springform - 22 cm i diameter
- Læg de sidste æblestykker på kagen
- Bages i ca 45 minutter i forvarmet ovn 180 grader
Nyd den dejlige æblekage lun - eventuelt med kold creme fraiche til